Social

#negocieri dacia pitesti sindicat greva salariati

Negocierile dintre patronatul si sindicatul de la Dacia Pitesti au fost reluate

Negocierile dintre administratie si sindicatul de la Dacia Pitesti au fost reluate, marti dupa-amiaza, desi reprezentantii societatii au anuntat, saptamana trecuta, ca vor relua discutiile doar daca salariatii isi reiau lucrul, transmite corespondentul NewsIn.

Directorul de comunicare al uzinei, Liviu Ion, a confirmat faptul ca negocierile intre patronat si Sindicatul Automobile Dacia (SAD) au inceput marti dupa-amiaza. "Au inceput negocierile. Eu nu fac parte din comisie. Mai multe nu stiu sa va spun", a declarat Liviu Ion.

Saptamana trecuta, reprezentantii administratiei Uzinei Dacia au declarat ca decizia de miercuri a Tribunalului Arges de a amana cu inca o saptamana pronuntarea in cazul legalitatii grevei muncitorilor afecteaza ambele parti si ca nu vor mai avea loc negocieri decat dupa incetarea grevei. Directorul de comunicare al Uzinei Dacia, Liviu Ion si directorul executiv juridic, Mihai Acsinte, au tinut sa precizeze, miercurea trecuta, ca muncitorii au numai de pierdut din aceasta greva si ca le retrag toate ofertele pana in momentul in care vor intrerupe greva.

Greva de la Dacia a intrat, luni, in cea de-a treia saptamina si, potrivit declaratiilor liderilor sindicali, grevistii sunt hotarati sa nu se intoarca la munca decat daca vor obtine marirea salariala de 550 de lei, in doua transe . Luni, sindicalistii au anuntat ca vor organiza un nou miting, joi, 10 aprilie, in piata Vasile Milea din Pitesti. Ei sustin ca la acest miting vor participa toti grevistii de la Dacia si reprezentanti ai sindicatelor din mai multe judete ale tarii.

Urmatorul termen in procesul intentat de SC Automobile Dacia sindicatelor este miercuri, 9 aprilie. Angajatii uzinei Dacia au intrat in greva generala pe timp nelimitat in data de 24 martie , dupa ce au respins oferta administratiei de majorare salariala cu 12%, pretentiile lor fiind mult mai mari. Sindicatul Uzinei a intocmit o lista cu 14 revendicari , printre cele mai importante numarandu-se marirea salariala in suma fixa de 550 de lei, in doua transe , si prime de Paste si de Craciun, in valoare de 50% din salariul mediu brut total pe societate.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea