Social

Nastase, de la Touareg la Logan

Adrian Nastase va pierde masina de teren, Volkswagen Touareg , pe care o are de pe vremea cand era premier si va primi o Dacia Logan din parkingul Camerei Deputatilor.

Fostul presedinte al Camerei va fi nevoit sa renunte, odata cu functia, si la o buna parte din birouri, consilieri, garda de corp, combustibil sau diurne.

O CASA MAI PUTIN

Adrian Nastase a anuntat, ieri, ca se va desparti de masina de teren pe care a trecut-o din fondul de protocol al Guvernului in cel al Camerei Deputatilor. Touareg-ul ii va reveni succesorului sau. Conform legii, descoronatului i se vor inmana cheile de la o Dacia Logan. Nastase este si el beneficiar al unei locuinte de protocol, ca presedinte al Camerei, locuinta pe care va fi nevoit sa o elibereze. Este vorba despre casa din Maresal Prezan, care este intretinuta de RAPPS, din bani publici .



ARSENALUL UMAN

Pierderi insemnate vor mai fi pentru Nastase si la capitolul angajati. El are 37 de angajati la cancelarie si 14 consilieri personali, pentru care a mutat mobila de la Guvern si a evacuat un intreg etaj al Camerei, reamenajandu-l pentru birouri. "Am sa-mi pastrez consilierii. Institutional, nu sunt conditii, dar voi colabora cu ei intr-o forma sau alta", a declarat Nastase. "Nu va fi nici o problema cu ei, pentru ca sunt oameni valorosi care au avut un loc de munca si inainte sa lucreze cu mine", a adaugat el.



ALTE PRIVILEGII

Un minus important pentru Nastase va fi si lipsa accesului pe care l-a avut la informatiile pe care serviciile secrete le pun in fiecare dimineata pe masa liderilor celor mai importante institutii ale statului. Vor lipsi nenumaratele deplasari in strainatate , diurnele aferente si cota de aproape o tona de combustibil pe luna pentru deplasari. Un singur lucru ramane neschimbat: va putea folosi, in continuare, cele aproape o mie de minute de telefonie mobila. Intrebat cand va spune adio biroului sau, Nastase a raspuns: "Cred ca luni dimineata, pe la ora 11 si 32 de minute".

LEAFA MAI MICA

Adrian Nastase a incasat, in 2005, potrivit declaratiei sale de avere, un salariu lunar de aproximativ 32 de milioane de lei pe luna. Ca simplu deputat, el va castiga in jur de 24 milioane de lei pe luna. Seful Camerei a primit, tot anul trecut, diurna de 6.400 de euro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea