Social

Mutu renunta la "Becali & Popescu"

La patru zile dupa ce a primit o suspendare de sapte luni ca urmare a scandalului de doping in care a fost implicat, Adrian Mutu a decis ieri sa renunte la colaborarea cu fratii becali si Gica Popescu . "Firma Becali & Popescu nu mai reprezinta interesele jucatorului Adrian Mutu, deoarece contractul existent a expirat, iar jucatorul nu a mai dorit prelungirea lui", se precizeaza ieri intr-un comunicat al firmei "Becali & Popescu", care mai adauga ca nu mai este in masura sa ofere nici un detaliu referitor la activitatea viitoare a fotbalistului. "Am avut un contract mai vechi, care a expirat de mai mult timp, iar Mutu nu a dorit sa semneze o noua intelegere. Pentru ca noi sa-i fi putut cauta o noua echipa trebuia sa avem semnat un contract nou, dar fotbalistul n-a mai fost de acord. Din acest moment, noi nu mai avem legatura directa cu Adi Mutu", a comentat ieri Victor Becali . La prima vedere cu adevarat surprinzator, acest demers al lui Mutu survine tocmai dupa o perioada delicata din cariera acestuia, in care principalele puncte de sprijin au venit din partea lui Gica Popescu si Victor Becali. De altfel, imediat dupa izbucnirea scandalului, acestia s-au deplasat de urgenta la Londra, unde l-au consiliat indeaproape in problemele ivite de depistarea pozitiva cu cocaina. Mai mult decat atat, Gica Popescu a stat alaturi de Mutu pe toata durata care a precedat anuntarea verdictului Comisiei de Disciplina a FA. Totusi, se pare ca Mutu n-a putut sa treaca peste declaratiile facute la Bucuresti in mai multe emisiuni de Giovanni Becali , care nu s-a sfiit sa recunoasca ca a fost nevoit sa minta de mai multe ori pentru a acoperi escapadele jucatorului.

"Nu renunt acum la colaborarea cu Mutu. Este un jucator care are probleme si este normal sa-l sustinem, dar, daca va dori sa reziliem contractul dupa incheierea acestei povesti, voi fi de acord! M-am saturat de fotbalisti de acest gen", a declarat in urma cu aproximativ trei saptamani Ioan Becali. Lucrurile aveau sa devina clare la finele saptamanii trecute, cand, dupa o discutie in care s-a abordat problema viitoarei destinatii a lui Mutu, atacantul i-a anuntat pe impresari ca nu mai are nevoie de serviciile lor. Dincolo de dedesubturile acestei afaceri, cel mai sifonat din aceasta afacere iese Gica Popescu, cel care si-a pus numele la bataie in fata Federatiei Engleze, avand in spate atu-ul unei cariere ireprosabile, care l-a purtat la un moment dat si prin Albion. Mai mult, relatia cu Gordon Taylor, seful Asociatiei Fotbalistilor Profesionisti din Anglia, s-a realizat prin intermediul lui Dan Petrescu, prieten al lui Giovanni Becali. Desi a avut unele comentarii rautacioase la adresa lui Petrescu, legate de neintelegerile acesuia cu sotia (intre timp, cei doi au divortat), dupa cum a spus acelasi Ioan Becali, "Bursucul" s-a comportat mai mult decat elegant cu Mutu, pe care l-a recomandat la Chelsea si caruia i-a pus la dispozitie casa sa din Londra. Pe de ata parte, relatia cu fratii Becali a fost extrem de importanta pentru Mutu de-a lungul timpului, acestia fiind "artizanii" transferului sau la Inter Milano din iarna lui 2000. Cum fotbalistul nu s-a acomodat prea bine la Inter, tot fratii Becali au fost cei care l-au dus mai intai la Verona si apoi la Parma, obtinandu-i salarii din ce in ce mai mari, primind insa in schimb niste comisioane tot mai grase pentru serviciile lor. Colaborarea si-a consumat momentul de varf in vara lui 2003, cand Mutu a fost adus la Chelsea contra unei sume de 22 de milioane de euro si cu un salariu anual de peste 3 milioane de euro! Dupa un start fulminant, fotbalistul a cazut tot mai mult prada tentatiilor vietii nocturne, iar relatia cu Ioan & Victor Becali a devenit tot mai distanta, culminand acum cu neprelungirea contractului de reprezentare.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea