Social

# desfacere casatorie #casatorie #avocat #divort

Motivele pentru care se poate desface o casatorie. Iata cand ai nevoie de un avocat divort in Iasi!

Desi nimeni nu se casatoreste cu gandul la divort, acesta poate aparea la un moment dat, din diverse motive. Divortul nu este deloc placut, dar atunci cand este inevitabil, trebuie sa apelezi la ajutorul unui profesionist. Un avocat de divort din Iasi te poate ajuta sa desfaci casatoria in cei mai buni termeni cu putinta!

 

Daca mariajul nu mai functioneaza, atunci probabil ca a venit timpul sa pui punct relatiei. Iata care sunt motivele pentru care poate fi desfacuta o casatorie:

- de comun acord;

- la cererea unui sot, in cazul in care separarea s-a produs de cel putin 2 ani;

- la cererea unui sot, daca exista motive temeinice care fac continuarea casatoriei imposibila;

- la cererea sotului a carui stare de sanatate face imposibila continuarea casatoriei.

In cazul in care ambii soti sunt de acord sa se desparta, fara sa aiba dispute in privinta impartirii lucrurilor, nu este necesara contactarea unui avocat divort Iasi, deoarece totul se rezuma la depunerea unei cereri de divort in cadrul unui birou notarial sau la primaria unde s-a oficiat casatoria.

Este important ca cererea sa fie depusa de ambii soti, iar ofiterul sau notarul public le va acorda un ragaz de gandire de 30 de zile. Daca in acest interval de timp, sotii se razgandesc, pot retrage cererea de divort. In cazul in care nu mai exista cale de intoarcere, ofiterul starii civile sau notarul va verifica daca consimtamantul sotilor este liber si neviciat, iar abia apoi va elibera certificatul de divort.

In cazul in care sotii nu se inteleg asupra numelui de familie pe care il vor purta dupa separare, ofiterul sau notarul va respinge cererea de divort si ii va ghida catre o instanta de judecata.

In ce situatii este prudent sa apelezi la un avocat de divort din Iasi?

Atunci cand se initiaza un proces in fata instantei, este recomandat sa fii consiliata si reprezentata de catre un specialist in Dreptul Familiei. Un avocat divort Iasi cunoaste demesurile care este necesar sa fie facute si se va asigura ca toate drepturile iti vor fi respectate. Daca vei beneficia de sprijinul unui profesionist, divortul va fi mai putin dureros si te vei putea concentra pe planurile tale de viitor.

In plus, vei avea garantia ca procesul va fi corect, fara complicatii inutile si fara sa dureze o perioada indelungata de timp. Iar, daca sunt si copii la mijloc, te vei bucura de certitudinea ca drepturile si interesele lor vor fi aparate. Niciun parinte nu isi doreste ca cei mici sa fie marcati de procesul de divort, iar acest aspect poate fi abordat in cel mai eficient mod de catre un specialist.

Atunci cand una dintre parti refuza sa semneze cererea de divort este o alta situatie in care implicarea unui avocat divort Iasi este vitala. Daca acest lucru se intampla, avocatul va incerca sa convinga a doua parte sa isi dea consimtamantul pentru divort, iar in cazul in care se va confrunta cu un refuz categoric, atunci va depune toate demersurile in instanta pentru ca divortul sa fie concretizat.

Asadar, pentru ca despartirea sa fie cat mai putin stresanta si dureroasa, contacteaza un cabinet de avocat din Iasi, asa cum este Duhnea Dana Elena. Un specialist in Dreptul Familiei te va consilia, iti va apara drepturile si va redacta toate documentele necesare pentru divort!

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea