Social

#profesoara scoala 95 #Cristina Tunegaru #profesoara Gabriela Firea #gabriela firea

Ministrul Educatiei, despre scandalul dintre Gabriela Firea si profesoara care a criticat-o: “Imi pare rau, dar nu pot interveni”

Ministrul Educatiei, Pavel Nastase, a oferit lamuriri cu privire la situatia Cristinei Tunegaru, o profesoara din Bucuresti care a criticat sistemul de educatie dar si modul in care este administrata Capitala, a sustinut ca a fost data afara de la scoala la care preda fara sa fie anuntata.

Gabriela Firea pune pe seama speculatiilor de presa incercare de face o legatura intre intreruprea activitatii profesoarei Cristina Tunegaru la scoala 95 din Bucuresti si criticile cadrului didactic la adresa sa.

Conform unui comunicat al Biroului de presa al Primariei Capitalei, primarul general Gabriela Firea regreta ca „mai multe institutii de presa au ales sa incerce sa induca ideea ca destituirea doamnei profesor Cristina Tunegaru ar fi fost facuta ca urmare a faptului ca doamna Tunegaru s-a exprimat critic la adresa Primarului General in aceasta iarna”.  Gabriela Firea „condamna cu fermitate” aceste abordari.

Firea afirma ca, in calitate de fost cadru didactic, stie ca „aceasta meserie se face indeosebi cu inima”. „Le multumesc si acum profesorilor mei care au stiut sa ne incurajeze, pe mine si pe colegii mei din scoala, liceu sau facultate, sa nu renuntam niciodata sa facem ce ne dorim. Dascalii merita tot respectul si toata pretuirea noastra, fara profesori o natiune nu are viitor”, a declarat Gabriela Firea.

Profesoara Cristina Tunegaru, care anunta ieri ca a fost data afara de la scoala la care preda fara sa fie instiintata, critica, intr-o postare pe Facebook, sistemul de repartitie a profesorilor. De asemenea, dascalul spune ca afirmatia inspectoratului scolar potrivit careia ar fi afectat imaginea primarului Capitalei este “halucinanta”, in conditiile in care nu a facut trimitere la edil.


“Doamna respectiva a dat un concurs pentru un post de suplinitor, a avut pentru anul in curs acest post, dar incepand cu anul scolar 2017-2018, dansa nu mai poate ocupa acest post pentru ca titulara postului s-a intors. Dansa are posibilitatea, cu media pe care o are, sa ocupe un alt post in alta scoala, in functie de clasamentul facut la momentul respectiv. Chiar daca elevii s-au obisnuit cu un profesor la catedra, chiar suplinitor, nu se poate sa ramana pentru ca astfel s-ar crea un precedent si foarte multi ar dori o asemenea ramanere pe post. Aceste mobilitati ale cadrelor didactice sunt foarte clar reglementate prin metodologie. Ar insemna sa incalc metodologia ca sa iau o asemenea decizie. in SUA, un profesor nu are voie la o clasa decat un an de zile. Tocmai pentru a crea diversitate si a da posibilitatea ca prin aceasta rotire a cadrelor didactice, profesorii merg la mai multe clase. Mie imi pare rau pentru doamna profesor, dar nu pot interveni pentru ca nu pot schimba eu metodologia”, a declarat Pavel Nastase, ministrul Educatiei, pentru Mediafax. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea