Social

#evaluare nationala #scoli profesionale #repartizare liceu #ministrul educatiei

Ministrul Educatiei, despre elevii care nu au luat nota de trecere la Evaluarea Nationala: "Nu inseamna ca acesti copii nu vor fi repartizati in invatamantul liceal"

Dupa publicarea rezultatelor obtinute la examenul de Evaluare Nationala, rezultate mult mai mici decat in anii trecuti, Ligia Deca, ministrul Educatiei, a facut primele declaratii.

Rata de promovare a examenului de Evaluare Nationala din acest an a fost mult mai mica decat in anii trecuti. Doar 76,2% dintre elevi au promovat examenul. Este cea mai mica rata de promovabilitate din ultimii trei ani.

Avand in vedere situatie, ministrul Educatiei, Ligia Deca, a facut primele declaratii despre rezultatele din acest an. De asemenea, aceasta a tinut sa precizeze ca elevii care au obtinut note sub 5 vor fi, de asemenea, repartizati in invatamantul liceal sau vor putea opta pentru scoli profesionale.

"Ceea ce putem constata este faptul ca s-a dublat numarul candidatilor cu media 10. Anul acesta sunt 429, fata de 221, in 2022, si 132, in 2021.

In acelasi timp, din pacate, a crescut procentul candidatilor care au medii sub 5, anume de la 17,7%, anul trecut, la 23,8%.

Nu inseamna ca acesti copii nu vor fi repartizati in invatamantul liceal sau nu pot opta pentru scoli profesionale, invatamantul fiind obligatoriu pana la clasa a XII-a sau pana la finalul scolii profesionale", a spus Ligia Deca, ministrul Educatiei.

FOTO: tribunainvatamantului.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea