Social

# pensionare romani #pensionare #pensie

Cine sunt romanii care vor putea sa iasa mai devreme la pensie, fara penalizari

Se extinde lista romanilor care pot iesi mai devreme la pensie, fara penalizari. Doua proiecte legislative care au primit, miercuri, votul Camerei Deputatilor extind lista localitatilor intens poluate. Astfel, persoanele care au locuit in aceste zone pentru cel putin trei decenii, pot beneficia de reducerea varstei de pensionare cu doi ani, fara penalizari.

In plus, alte doua proiecte cu masuri similare sunt in asteptarea votului Cemerei Deputatilor.

Primul proiect legislativ a fost adoptat miercuri, la Camera Deputatilor. Prin acesta se propune introducerea in lista ce permite reducerea varstei de pensionare din cauza mediului poluat a altor 31 de localitati. Acestea sunt Bistra, Ocna Mures si Salciua din judetul Alba, Alunis, Arad, Cicir, Fantanele, Frumuseni, Horea, Mandruloc, Tisa Noua, Vladimirescu din judetul Arad, Pitesti din judetul Arges, Comanesti din judetul Bacau, Codlea din judetul Brasov, Clejani si Giurgiu din judetul Giurgiu, Letca Noua din judetul Gorj, Baiut, Borsa, Cavnic, Cicarlau, Desesti, Satulung, Sisesti, Remetea Chioarului si Copalnic Manastur din judetul Maramures, Comarnic, Floresti si Valea Calugareasca din judetul Prahova, Videle din judetul Teleorman, potrivit avocatnet.ro.

"Studiile efectuate in aceste zone arata ca speranta de viata este cu 6 - 10 ani mai scazuta decat media nationala (din cauza poluarii - n. red.), pana la data de 31 decembrie 2030 finalizandu-se programele de de poluare", spun initiatorii.

Cel de-al doilea dintre proiecte stabileste introducerea in lista localitatilor poluate de unde se poate iesi mai repede la pensie a localitatilor Bistra si Salciua din judetul Alba, Alunis, Arad, Cicir, Fantanele, Frumuseni, Horea, Mandruloc, Tisa Noua, Vladimirescu din judetul Arad, Pitesti din judetul Arges, Comanesti din judetul Bacau, Codlea din judetul Brasov si Giurgiu, municipiul de resedinta al judetului cu acelasi nume.

Pentru a intra in vigoare, fiecare dintre cele doua proiecte de lege trebuie semnate de presedintele tarii si publicate in Monitorul Oficial.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea