Social

#meserie medici #medici #monitorizare #meserie #spital

Medicii supravegheati cu bratari electronice: “Sa-si faca meseria pentru care isi iau salariul!”. Unde se intampla asta

Medicii din de la un spital din Romania vor fi supravegheati cu bratari electrinice pentru a-si face “meseria pentru care-si iau salariul”.

 

Decizia a fost luata intr-un spital din Timisoara. Este vorba chiar despre Spitalului Municipal Timisoara a carui conducere a hotarat introducerea unui sistem de monitorizare electronica a personalului prin purtarea unor bratari cu ajutorul carora munca medicilor si asistentelor sa poata fi controlata.

Sistemul trebuia sa fie deja functional, insa aplicarea acestuia a fost amanata. Pe holurile institutiei se afla deja aparatura necesara monitorizarii, dar sindicatul medicilor nu este de acord cu aceasta initiativa.

“Sistemul nu monitorizeaza personalul, ci spatiile. Personalul are un dispozitiv electronic pe care il poarta, care nu iradiaza, nu inregistreaza. Vrem sa vedem cat de repede se deplaseaza, cat de des merg la patul bolnavului”, declara managerul spitalului, Daniel Malita.

In conditiile in care unii medici au unul – doi pacienti externati pe luna, normal ca nu o sa le convina sa le poarte. Vreau sa isi faca meseria pentru care isi iau salariul, nu se poate sa vii o ora pe zi la lucru sau deloc. Costul de monitorizare este de 70 de lei per persoana pe luna, daca sistemul isi dovedeste eficienta il vom pastra. Vrem sa mobilizam personalul sa isi faca treaba”, a declarat managerul Spitalului Municipal din Timisoara, Daniel Malita.

Sindicalistii de la Cartel Alfa au reactionat vehement acuzand conducerea spitalului pentru decizia luata, motivand ca angajatii spitalului stau cu stresul de a nu pierde bratarile, pe care le vor plati apoi din buzunarul propriu, iar costurile lunare platite de spital pentru monitorizare sunt prea mari.

“In prezent, pentru cele trei sectii pentru care se implementeaza sistemul, costurile se ridica la aproximativ 6.000 de euro pe luna. Spitalul are insa in total 23 de sectii, care isi desfasoara activitatea in 14 cladiri, astfel incat, extinderea sistemului, asa cum se doreste, ar duce la o cheltuiala de circa 28.000 de euro pe luna pentru intregul spital.

Lipsesc medicamente, instrumentar si consumabile, insa personalul este obligat sa poarte dispozitive de 200 de euro fiecare, cu stresul suplimentar ca daca se pierde, trebuie sa-l plateasca”, sustin sindicalistii de la Cartel Alfa.

FOTO: spitalul-municipal-timisoara.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea