Social

Mazilu, pierdut prin Ucraina

Desi era initial in planurile lui Piturca pentru Euro 2008, lui Ionut Mazilu i-a fost „fatal" transferul la Dnepr .

Atacantul lui Dnepr Dnepropetrovsk recunoaste ca ar fi avut sanse mai mari sa fie la Euro 2008 daca ar fi ramas la Rapid.

Ogararu, Trica si Danciulescu nu sunt singurele absente de marca ale Romaniei la Euro. Promovat in 2005 la Nationala chiar de Victor Piturca, atacantul Ionut Mazilu era considerat unul dintre jucatorii care fac parte din nucleul actualei generatii.

Pentru Mazilu, ghinioanele au inceput in aceasta iarna, chiar cand el a devenit cel mai scump jucator al Ligii 1. Atacantul a fost cumparat de echipa lui Oleg Protasov , Dnepr,­ pentru 3,7 milioane de euro.

Mazilu se batea in acel moment pentru titlul de golgheter al Romaniei si avea deja 15 goluri. Dnepr se lupta atunci pentru titlu in Ucraina, insa avea sa termine catastrofal, pe locul patru. La ucraineni, Mazilu a mers pe aceeasi linie: a reusit un singur gol si si-a pierdut locul de titular. In aceste conditii, atacantul lui Dnepr spune ca vestea neconvocarii la Euro nu-l surprinde.

"Ma asteptam la asa ceva, avand in vedere ca nu am jucat la Dnepr. Daca nici Danciulescu nu a prins lotul, eu ce sa mai spun?", ne-a declarat Mazilu, care pune si pe seama transferului la Dnepr absenta sa de la turneul din aceasta vara: "Probabil ca, daca as fi ramas la Rapid, as fi avut sanse mai bune la Nationala". Transferul lui Mazilu la Dnepr nu a fost vazut cu ochi buni nici de adversarul acestuia din campionatul Ucrainei, Mircea Lucescu.

"Ei au ajuns pe primul loc cu un anumit grup de jucatori, dupa care au vrut sa imbunatateasca lotul in pauza de iarna. Problema e ca jucatorii noi nu s-au adaptat atat de rapid pe cat se asteptau cei de acolo si s-a revenit la cei cu care s-a jucat in tur. A fost o greseala a celor de la Dnepr, iar Mazilu a picat la mijloc", explica antrenorul lui Sahtior Donetk.

Contra: "Jucam si pentru Ogararu"

Lasat acasa de selectionerul Victor Piturca, George Ogararu a fost consolat chiar de fundasul lui Getafe, Cosmin Contra, cel cu care s-a luptat pentru un loc de titular pe flancul drept al apararii Nationalei.

"Nu stiu ce l-a determinat pe domnul Piturca sa nu il convoace pe Ogararu. Imi pare rau cand un coechipier care a fost alaturi de noi in calificari nu va fi prezent la turneul final.

Regret ca Ogararu nu si-a rezolvat problemele de la Ajax si ca a ajuns in aceasta situatie. Vom juca la Euro si pentru Ogararu. Si eu am avut o astfel de problema, pe vremea lui Iordanescu", a declarat Contra pentru NewsIn.

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea