Social

Mazare ar castiga un nou mandat la Primaria Constanta

Actualul primar al Constantei, Radu Mazare, ar castiga un nou mandat din primul tur, avand intr-un sondaj INSOMAR 75% din intentiile de vot. Potrivit aceluiasi sondaj, la Iasi, favoriti in cursa pentru primarie sunt Gheorghe Nechita si Dumitru Oprea , iar la Timisoara, actualul primar Gheorghe Ciuhandru are sanse sa fie reales din primul tur de scrutin.

La Constanta, potrivit sondajului INSOMAR, actualul primar Radu Mazare este cotat ca favorit pentru un nou mandat chiar din primul tur de scrutin, cu 75 de procente. La Consiliul local majoritatea voturilor merg tot la PSD. La functia de presedinte al Consiliului Judetean cele mai multe intenti de vot merg la colegul de partid al lui Mazare, Nicusor Constantinescu, iar cei mai multi consilieri judeteni ii va avea tot PSD.

La Primaria Iasi , potrivit INSOMAR, in al doilea tur de scrutin vor intra social-democratul Gheorghe Nechita si democrat-liberalul Dumitru Oprea, iar Consiliul local ar fi castigat de PSD. In ceea ce priveste sefia Consiliului Judetean Iasi, social-democratul Constantin Simirad este cel mai bine plasat in optiunile de vot, iar PSD are sanse sa obtina majoritatea fotoliilor de consilieri judeteni.

Potrivit aceluiasi sondaj, in Timisoara, actualul primar Gheorghe Ciuhandu are sanse sa ramana in functie din primul tur, in timp ce in Consiliul local suprematia va fi detinuta de PD-L. In ceea ce priveste presedintia Consiliul Judetean Timis, sondajul INSOMAR il plaseaza pe primul loc pe democrat-liberalul Constantin Ostaficiuc, in timp ce PD-L are sanse sa obtina cele mai multe fotolii de consilieri judeteni.

In ceea ce priveste prezenta la vot, conform sondajului, timisorenii vor merge la urne in proportie de 58%. La Constanta lucrurile stau mai bine - prezenta la urne ar putea fi de 65 la suta, in timp ce doar 63 la suta dintre ieseni spun ca merge duminica la vot.

Sondajul a fost realizat de INSOMAR, in perioada 23 - 25 mai, pe baza de chestionar administrat la domiciliu. Esantionul a fost de 4640 de persoane cu drept de vot din fiecare judet si Bucuresti, iar marja de eroare este de +/- 1,5 la suta.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea