Social

# kilogram miel #miel paste #masa de paste #paste #pret

Masa de Paste fara miel? Cat ar putea costa un kilogram

Masa de Paste ar putea fi, anul acesta, una fara miel pentru multi romani. Acest lucru este posibil din cauza preturilor mult prea mari pentru carnea de miel.

Crescatorii din tara iau in calcul scumpirea carnii de miel, inainte de Paste. Acestia pun totul pe seama scumpirii hranei pentru ovine, dar si a lipsei fortei de munca.

Urmeaza ca, in urmatoarea perioada, crescatorii sa se intalneasca pentru a stabili un pret minim pentru kilogramul de carne de miel. Potrivit acestora, pretul pentru un kilogram de miel ar putea fi de 45 de lei kilogramul.

"In urma cu vreo 10 ani, in Romania se consumau cam 5 milioane de miei la sarbatorile pascale. Acum, din an in an, s-a diminuat datorita scaderii puterii de cumparare. Oamenii, mai ales ce-i in varsta, s-au orientat spre o formula de pasare, alta carne mai ieftina... Mielul sacrificat s-ar putea sa ajunga in jur de 45 de lei kilogramul. Aici este un mecanism care functioneaza foarte bine si perfect - cererea si oferta", a afirmat Petru Gontea, presedintele Asociatiei Crescatorilor de Oi din Brasov, potrivit realitatea.net.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea