Social

#grasimi trans #produse de patiserie #margarina #mezeluri

Margarina si mezelurile vor fi mai sanatoase! Legea impotriva grasimilor trans ii obliga pe producatori sa schimbe retetele

Margarina, mezeluri si produsele de patiserie ar trebui sa fie mai sanatoase in viitor, potrivit legii impotriva grasimilor trans.

Noua lege ii obliga pe producatori sa reduca considerabil continutul de grasimi trans (grasimi nesanatoase). Initiatorii proiectului considera ca modificarea retetelor nu vor duce la preturi mai mari pentru acelasi produs.

Grasimile trans sunt folosite pe scara larga in industria alimentara. Margarina are cel mai mare continut de grasimi trans. Aceasta se regaseste in cantitati mari si in produsele de patiserie si in prajiturile cumparate din comert.

Pe lista alimentelor care contin multe gradimi trans se afla mezelurile, produsele de fast food si prajelile in ulei folosit de mai multe ori.

Unele alimente contin grasimi trans in proportie de 30-40%. Noua lege limiteaza insa cantitatea acestora la cel mult doua grame pe suta de grame de produs.

Grasimile trans sunt extrem de nesanatoase. Acestea duc la aparitia obezitatii si la dezvoltarea de boli grave precum diabetsi cancer.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea