Social

Mancarea condimentata ataca celulele cancerigene

Oamenii de stiinta englezi au descoperit ca mancarea condimentata are capacitatea de a omori celulele cancerigene. Ingredientul “capsaicin”, care poate fi gasit in unele soiuri de ardei iuti , poate determina moartea celulelor cancerigene pentru ca ataca mitocondria - partea celulei care genereaza energia acesteia. Aceasta descoperire poate duce chiar la proiectarea medicamentelor anti- cancerigene, astfel incat sa atace mitocondria, un fel de “calcai al lui Ahile” al cancerului, dupa cum este numita de cercetatori. Interesant este ca elementul din ardeii iuti nu are acelasi efect distrugator si asupra celulelor sanatoase. Cercetatorii britanici recomanda o dieta sanatoasa si balansata, bogata in legume si fructe, pentru evitarea riscului de cancer. De asemenea, este posibil ca medicii sa ii sfatuiasca in viitor pe bolnavii de cancer sa manance alimente mai condimentate.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea