Social

#bani pentru pensionari #pensionari #pensie #bani

Mai multi bani pentru pensionari, din toamna! Cine sunt cei care vor beneficia de majorari

Daniel Baciu, presedintele Casei Nationale de Pensii Publice, declarat ca pensionarii vor primi mai multi bani incepand din toamna. Acesta a explicat ca anumite categorii de pensionari se vor putea bucura de mai multi bani.

Asta deoarece se va aplica o noua formula de calcul, potrivit noii legi a pensiilor. Aceasta noua formula de calcul are menirea de a elimina inechitatile din sistem.

„Actuala legislatie a pensiilor, Legea 263/2010 care este in vigoare de la 1 ianuarie 2011, cat si legile anterioare, Legea 19/2000 care a intrat in vigoare la 1 aprilie 2001, au acumulat anumite inechitati de-a lungul timpului. Aceasta si pentru ca Legea 263 a fost modificata de foarte multe ori, iar modificarile au produs efecte in viitor, neavand retroactivitate. Astfel beneficiile care s-au introdus de-a lungul timpului au fost in favoarea unor categorii de pensionari si in defavoarea celorlalte categorii de pensionari care au iesit la pensie inainte de adoptarea reglementarilor.

Noua legislatie ar trebui sa elimine in pricipal aceste inechitati si pot sa va spun niste principii care speram a fi luate in calcul in noua lege a pensiilor: in primul rand ma refer la introducerea unei noi formule de calcul atat pentru pensiile noi care intra in plata, cat si pentru pensiile aflate in plata. In primul rand aceasta formula de plata trebuie sa elimine indicele de corectie care a avut o menire cand a fost infiintat, a fost foarte clar definit si a functionat pana in momentul cand contributiile s-au mutat de la angajator la angajat.

Acolo trebuia ponderata formula indicelui de corectie cu aceasta schimbare, dar acest lucru nu a avut loc. In momentul de fata coeficientul de corectie este de 1,41 si a beneficiat o anumita parte de pensionari, ceilalti beneficiind de un indice de corectie diferit. Si aici s-au creat aceste inechitati. Acum vorbim despre introducerea unor noi reguli de indexare a pensiilor”, a declarat Daniel Baciu potrivit romaniatv.ro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea