Social

#avertizare calatorie grecia #evartizare calatorie #maestru

MAE: Alerta de calatorie in Grecia! Temperaturi extreme si incendii de vegetatie

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis o avertizare pentru romanii care se afla in Grecia sau doresc sa calatoreasca in urmatoarea perioada pe taramul elen. Avertizarea vine in contextul in care codul rosu de canicula este mentinut pentru inca o saptamana, iar incendiile de vegetatie sunt tot mai frecvente, constituind un pericol pentru turisti si localnici. 

 

“Republica Elena - mentinere cod rosu de canicula si pericol de incendii

Ministerul Afacerilor Externe informeaza cetatenii romani care se afla, tranziteaza sau intentioneaza sa calatoreasca in Republica Elena ca Serviciul local de Meteorologie (EMY) a prognozat un cod rosu de canicula pentru intervalul 20 - 27 iulie 2023, cu temperaturi extreme, de pana la 44 grade Celsius, iar pe alocuri mai ridicate.

Valul de caldura extrema care va afecta intreg teritoriul elen, insotit de vantul puternic, va mentine gradul de risc in ceea ce priveste producerea incendiilor de vegetatie, context in care Ministerul pentru Crize Climatice si Protectia Cetateanului elen a emis un nou avertisment privind nivelul ridicat al pericolului aparitiei focarelor de incendiu (gradul 4 din 5).

Ministerul Afacerilor Externe reaminteste cetatenilor romani ca legislatia elena interzice si sanctioneaza drastic orice activitate in aer liber care poate produce scantei sau foc si poate genera astfel aparitia unui focar de incendiu.

Cetatenii romani aflati in R. Elena, care observa producerea unui incendiu, pot anunta imediat evenimentul la numerele de telefon 112 (numar unic de urgenta) sau 199 (serviciul de pompieri).

Cetatenii romani pot solicita asistenta consulara la numerele de telefon ale Ambasadei Romaniei la Atena: +302106710035 si Consulatului General al Romaniei de la Salonic: +302310340088, apelurile fiind redirectionate catre Centrul de Contact si Suport al Cetatenilor Romani din Strainatate (CCSCRS) si preluate de catre operatorii Call Center, in regim de permanenta.

De asemenea, cetatenii romani care se confrunta cu o situatie dificila, speciala, cu un caracter de urgenta, au la dispozitie si numarul de telefon de permanenta al misiunii diplomatice a Romaniei in Republica Elena: +306978996222 si Consulatului General al Romaniei de la Salonic: +306946049076.

Ministerul Afacerilor Externe  recomanda consultarea paginilor web http://atena.mae.rohttp://salonic.mae.rohttps://ec.europa.eu/consularprotection/content/travel-advice_rowww.meteoalarm.orgwww.mae.ro si reaminteste faptul ca cetatenii romani care calatoresc in strainatate au la dispozitie aplicatia „Calatoreste in siguranta” (http://www.mae.ro/app_cs), care ofera informatii si sfaturi de calatorie.”, se arata in avertizarea MAE.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea