Social

#luna mai #temperaturi #luna calduroasa #perioade calde # recorduri de temperaturi

Luna mai, cea mai calduroasa la nivel planetar

Luna mai a acestui an a fost declarata a treia luna cea mai calduroasa la nivel planetar de la inceputul masuratorilor in 1880, chiar daca temperaturile nu au fost atat de ridicate in Europa de Vest, a anuntat Agentia oceanografica si atmosferica americana (NOAA).

"Dupa 1998 si 2005, aceasta este a treia cea mai calda luna mai, cu 15,46 grade Celsius in medie, de la inceputul masuratorilor in 1880", potrivit NOAA.

De asemenea, perioada ianuarie-mai 2013 se pozitioneaza pe locul al optulea intre cele mai calde perioade din ultimii 134 de ani.

Primavara aceasta a fost una dintre cele mai friguroase si agitate din ultimii 30 de ani in Franta si la nivel global. Accente foarte puternice de iarna in luna mai au fost si in Europa Occidentala, in timp ce in Olanda temperaturile au dobarat recorduri minime in luna mai.

Pe de alta parte insa, a fost mai cald decat in mod obisnuit in Europa de Est si de Nord, cu recorduri de temperaturi in Suedia, nordul Siberiei, Rusia Occidentala si in centrul Australiei.

Sursa foto: exclusivnews.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea