Social

Liberalii au redevenit specialisti in autogoluri

PNL a sanctionat nonperformanta. Ca si PD-L, ca si PSD. Numai ca a ales o procedura complet gresita.
 
Era clar pentru toata lumea ca principalele trei partide ale momentului: PSD, PD-L si PNL vor lua masuri organizatorice in filialele care nu au performat la locale. Numai ca modul in care a procedat conducerea PNL a fost (este) unul catastrofal din punctul de vedere al imaginii. Liberalii s-au vrut mai cu mot si s-au grabit sa anunte primii sanctiuni, la nici 24 de ore de la obtinerea celui mai bun rezultat din perioada postdecembrista. Aceasta in timp ce PD-L-istii si PSD-isti au asteptat in liniste o saptamana, timp in care si-au vazut de ceea ce stiu sa faca mai bine: sa se laude si sa atace Guvernul.

Fapt ce le-a adus probabil si ceva puncte in plus la activ.

Iar ieri, cand Emil Boc si Cristian Diaconescu au anuntat un pomelnic cu filiale decapitate, totul a parut ceva firesc. In schimb, Tariceanu cand a facut anuntul sanctiunilor a parut ca o face cu adresa si a generat scandalul Orban. Tariceanu a mai gresit si duminica la reuniunile la varf a conducerii liberale cand a transat problema de pe pozitii de forta, alimentand speculatiile (nu pot sa ma pronunt daca sunt intemeiate sau nu) ca ar vrea sa-l inlature pe Orban pentru a controla singur filiala Bucuresti si a stabili candidatii in colegii la parlamentare.

Nu mai pun la socoteala si faptul ca demiterea prefectului de Bucuresti (Diaconescu nu a rupt gura targului nici cat Mioara Mantale) in plin scandal Orban a fost tot inoportuna. Au gresit si altii din PNL. La PSD sau PD-L nu au fost voci din linia a doua care sa ceara public demiteri , asa cum a facut-o Nicolaescu in PNL.

Tot atat de adevarat este ca si Orban a gestionat prost momentul. O eventuala depunere benevola a mandatului de lider al PNL Bucuresti - rezultatul obtinut de el a fost totusi unul slab - ar fi fost un castig pentru el. Ar fi fost ales interimar cu o larga majoritate chiar si cu voturile celor care nu il inghit. Orban are potentialul de a deveni un „Stolojan“ cu efecte falimentare pentru el si pentru partid. Cu deosebirea ca Orban chiar este liberal. Or, PNL numai de asa ceva nu are nevoie acum. In numai cateva zile liberalii si-au tras mai multe autogoluri . Vor recupera oare? Ca nu stiu sa aiba un Fatih Terim prin structurile de conducere.
Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea