Politica

#Klaus Iohannis matei bals #declaratii Klaus Iohannis #klaus iohannis # incendiu matei bals

Klaus Iohannis, primele declaratii dupa incendiul de la Matei Bals: “sistemul de sanatate are nevoie de o reforma profunda, urgenta”

Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, a dat in urma cu doar cateva minute prima declaratie dupa tragedia care a avut loc la Spitalul Matei Bals.

 

Va reamintim ca in urma incendiului 5 persoane si-au pierdut viata, alte patru sunt in stare grava, iar trei medici s-au intoxicat cu fum. 120 de pacienti au fost evacuati.

”O zi foarte trista astazi. Ce pot sa spun este ca imi pare foarte rau, transmit condoleante, iar celor care au fost aici in saloane le doresc insanatosire. Am discutat in permanenta cu cei care au condus interventia, am primit toate datele care sunt certe despre interventie.

A fost o interventie foarte complicata, s-a reactionat extrem de rapid, fortele de interventie au stins focul. Din pacate pentru unii a fost foarte tarziu. Tin sa felicit fortele de interventie pentru promptitudine. Trebuie rapid trase niste concluzii si sa venim cu solutii. Situatia se repeta. Au fost incendii la alte spitale si motivele sunt diverse, sunt anchetate. Anchetele vor scoate la lumina vinovatii si vor fi sanctionati.

Am solicitat noului ministru al sanatatii sa lucreze cu celeritate la un proiect de reforma pentru intregul sistem de sanatate. Astept primele idei. Nu vreau sa inchei interventia fara sa spun cateva cuvinte despre cei care au fost eroi in aceasta perioada: Cadrele medicale. Lucreaza in conditii de stres, personal putin. Tot ce merita ei sunt laude si incurajari. Dar, repet, este nevoie de o reforma profunda”, a declarat Iohannis, citat de spotmedia.ro.

Citeste si:

 

Incendiu de proportii la Matei Bals! 4 morti, peste 120 de pacienti evacuati! Cauza incendiului

Pacientii ingramaditi pe holuri la Matei Bals. Protocoale nerespectate

Incendiul de la Matei Bals ar fi fost evitat daca se aeriseau incaperile

Matei Bals nu avea caldura! Ruda unei paciente a dus o aeroterma in salonul care a luat foc, la cererea personalului medical

Inca o victima a fost gasita carbonizata la Matei Bals. Bilantul se ridica la 5 decese

3 medici de la Matei Bals intoxicati cu fum! Care este starea acestora

Oficialii si rudele pacientilor internati se contrazic in declaratii! Ba era caldura, ba nu era caldura! Care este adevarul?

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din politica

Top

Cauta-ti perechea