Social

#scut antiracheta Deveselu #klaus iohannis #vladimir putin

Klaus Iohannis il infrunta pe Vladimir Putin

Presedintele tarii a declarat astazi ca declaratii presedintelui Vladimir Putin, ca urmare a inaugurarii scutului antiracheta de la Deveselu, sunt incorecte, iar avertismentul Rusiei nu ne intimideaza!

“Recentele declaratii din partea Federatiei Ruse legate de sistemul de aparare impotriva rachetelor balistice sunt incorecte pe fond, pentru ca sistemul nu are absolut nicio legatura cu Rusia. Ele nu pot sa ne intimideze. Dimpotriva, aceste amenintari fara baza reala reconfirma faptul ca abordarea noastra, de intarire a securitatii NATO ca reactie legitima la atitudinea Rusiei in regiunea Marii Negre, este cea corecta”, a declarat Iohannis, intr-un discurs la Cotroceni la deschiderea programului “Securitate in regiunea Marii Negre”.

Presedintele Rusiei, Vladimir Putin, a avertizat vineri Romania si Polonia ca s-ar putea afla in raza de actiune a rachetelor ruse, deoarece gazduiesc elemente ale scutului antiracheta american, pe care Moscova il considera o amenintare, potrivit Reuters.”Daca ieri in aceste zone din Romania oamenii pur si simplu nu stiau ce inseamna sa fii in raza de actiune, de astazi suntem fortati sa luam anumite masuri pentru a ne asigura securitatea"” a declarat Vladimir Putin la Atena intr-o conferinta de presa, organizata in comun cu premierul grec, Alexis Tsipras.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea