Politica

#consum droguri in scoli #klaus iohannis #consum de droguri

Klaus Iohannis, despre consumul de droguri in scoli, la inceputul noului an scolar: “un fenomen alarmant”

Presedintele Klaus Iohannis a participat luni dimineata, alaturi de ministrul educatiei Ligia Deca si primarul sectorului 1, Clotide Armand, la festivitatea de deschidere a noului an scolar de la Scoala gimnaziala 162 din Bucuresti.

In discursul presedintelui a fost inclus si subiectul consumului de droguri in randul elevilor, care are o tendinta de crestere alarmanta.

„Vreau sa ma refer acum la un fenomen alarmant, cel al consumului de droguri in randul tinerilor. Este o problema care preocupa din ce in ce mai mult societatea noastra si ma bucur ca exista un interes crescut pentru a incerca sa gasim solutii pentru a combate acest flagel.

Am decis sa includ pe ordinea de zi a urmatoarei sedinte a Consiliului Suprem de Aparare a Tarii acest subiect. Efectele, amploarea, provocarile societale ale consumului de droguri, mai ales de la varste fragede si in scoli, sunt o provocare serioasa la adresa sigurantei individuale si nationale. In acelasi timp, vreau sa subliniez importanta comportamentelor preventive si responsabile. Este crucial ca tinerele generatii sa inteleaga inca de la o varsta frageda pericolele si consecintele dramatice ale consumului de droguri, alcool si tutun.

Prin educatie si constientizare, putem construi o bariera solida impotriva acestor amenintari. De asemenea, este vital sa implementam programe de educatie pentru sanatate in scoli, care sa le ofere elevilor toate informatiile si instrumentele necesare pentru a face singuri alegeri sanatoase”, a declarat Klaus Iohannis, potrivit realitatea.net.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din politica

Top

Cauta-ti perechea