Social

Justitia scapa de steguletul rosu

Aflat la Cluj, presedintele Traian Basescu s-a aratat convins ca Romania va adera in 2007. Justitia scapa de steguletul rosu, dar va ramine monitorizata. Rosii vor ramine Agricultura si Finantele.

Acum am convingerea ca vom intra in UE la 1 ianuarie 2007, daca nu facem vreo greseala fundamentala de genul: intrare in sau Romania desfiinteaza euro pe an. Acest stegulet rosu poate orienta decisiv atentia Guvernului catre majorarea TVA, si nu a cotei unice, principala promisiune economica a Aliantei. Guvernul urmareste trecerea mai accentuata de la impozitarea directa catre impozitarea pe consum. TVA e o taxa pe consum, deci devine obiectul comun al cerintelor UE si al strategiei fiscale a Guvernului. (Ionut Tudorica)

Agricultura nu va fi piatra de moara
In legatura cu avertismentele Comisiei privind agricultura, Gheorghe Flutur a declarat ca garanteaza cu functia de ministru ca agricultura va fi un atu, nu o piedica in procesul de aderare. Reprezentantii UE sint ingrijorati intrucit aproape un sfert dintre fermierii europeni care vor primi subventii vor fi romani. Sint, intr-adevar, mici, dar sint multi. In consecinta, volumul de munca la nivelul agentiei de plati va fi foarte mare, a spus Flutur. In sectorul sanitar-veterinar, principala problema este cea a pestei porcine. Am interzis vaccinarea porcilor, iar probleme au aparut in gospodariile populatiei. In privinta inchiderii unitatilor neconforme si identificarea animalelor, cred ca am depasit deja problemele, a apreciat Flutur. (Mihaela Radu)


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea