Social

#scoala auto #instructor #sofer

Jumatate din instructorii auto din Romania nu au competenta pentru aceasta activitate

Jumatate din instructorii care isi desfasoara activitatea in Romania sunt oameni care nu au competenta sa practice acesta profesie. Afirmatia a fost facuta de Cornel Lipa, presedintele Sindicatului National al Instructorilor Auto din Romania, in cadrul emisiunii Realitatea te priveste.

Potrivit acestuia, in acest moment, in Romania, cei care doresc sa devina instructori auto obtin prea usor un astfel de atestat .

In prezent, cei care vor sa devina instructori auto sunt conditionati doar de doua lucruri: trebuie sa aiba permis de conducere categoria B si vechimea permisului sa fie mai mare de cinci ani.

Potrivit presedintelui Sindicatului National al Instructorilor Auto din Romania, cauza care a generat acesta situatie este lipsa unei reglementari in domeniu. Cornel Lipa a acuzat ministerul Transporturilor, pe cel al Educatiei, Cercetarii si Tineretului si pe cel al MIRA ca intarzie, de peste un an si jumatate, sa emita un ordin comun care ar reglementa privind atestarea instructorilor, organizarea si functionarea scolilor de soferi si planul de invatamant.

In cadrul aceleiasi emisiuni, comisarul-sef Florin Radulescu, seful serviciului Inmatriculari din cadrul Directiei Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor a declarat ca, la sfarsitul acestui an, pe site-ul MIRA si la ghiseele directiei va fi afisata lista cu toate scolile si toti instructorii din fiecare judet, precum si rata de promovabilitatea a examenului auto.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea