Social

#amenzi inundatii vecini #lege locatari #inundatii

Iti inunzi vecinii? Scoti din buzunar 10.000 de lei

 

Din toamna, proprietarii de apartamente sau chiriasii s-ar putea alege cu amenzi de pana la 10.000 de lei daca isi inunda vecinii si nu vor sa repare. Cel putin asta prevede noul proiect de lege, initiat de Ministerului Dezvoltarii.


Modificarile au fost facute dupa ce mii de romani pagubiti au depus plangeri catre autoritati, nemultumiti de felul in care isi fac treaba asociatiile de proprietari.

"Amenda s-ar aplica doar daca proprietarul nu ar executa lucrarile de intretinere(..) daca aceasta este de natura sa aduca prejudicii celorlalti proprietari. Aceasta ultima situatie este considerata contraventie, se sanctioneaza cu amenda de la 5.000 la 10.000 de lei. Contraventia se constata si amenda se aplica de Inspectoratul de Stat in Constructii", se arata in proiectul de lege.

Atentie insa! „Pe omul inundat nu-l intereseaza cat plateste amenda vecinul sau de deasupra, ci il intereseaza sa-i fie zugraviti din nou peretii inundati. Actuala lege a introdus amenzi, dar acest lucru nu ajuta pe nimeni. Tu, daca esti inundat, tot din buzunarul tau platesti", spune Petru Olariu, vicepresedintele „Ligii Habitat“.

O amenda de la 5.000 la 10.000 de lei pot plati si proprietarii sau chiriasii care, spre exemplu, din proprie initiativa si pe banii lor vopsesc holul blocului, monteaza pe casa scarilor etajere cu flori sau isi inchid balconul, intrucat aceste „infractiuni " se incadreaza la capitolul „modificarea aspectului proprietatii comune de catre proprietari".

Acelasi proiect pastreaza si prevederile actuale importante, cum ar fi aceea prin care presedintele asociatiei de proprietari va poate da in judecata, daca nu platiti intretinerea timp de 2 luni. Iar atunci cand instanta da castig de cauza asociatiei, va puteti trezi cu poprire pe conturi sau mai rau cu apartamentul scos la vanzare.

 „Toate sumele cheltuiete cu rau-platinicii - onorarii si alti bani - sunt acoperite tot de restul oamenilor care isi platesc la timp cheltuielile", atrage atentia  Petru Olariu.

 

 

 

Sursa foto: money.ro

 

 

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea