Social

#colonie #constructii #israel

Israel va reincepe constructia coloniilor

Avigdor Lieberman , ministrul de Externe israelian, sustine ca nu exista niciun motiv pentru care sa nu se reinceapa constructia asezarilor in Cisiordania , dupa ce pe 26 septembrie se vor incheia cele zece luni in care lucrarile au fost sistate.

Determinarea israelienilor de a continua constructia noilor locuinte va alarma cu siguranta palestinienii, care doresc prelungirea promisiunii Israelului de sistare a lucrarilor inaintea negocierilor de pace din Washington, care vor incepe pe 2 septembrie, scrie Haaretz.

Negociatorii palestinieni au amenintat in repetate randuri ca vor intrerupe negocierile daca lucrarile vor reincepe.

"Nu putem pedepsi zeci de mii de cetateni care au servit in armata si au stat in comunitati legale," a spus Lieberman. "Trebuie sa luam in considerare cresterea naturala, precum administratia precedenta."

Israel nu ar trebui sa-si antagonizeze aliatii prin constructia locuintelor in mijlocul palestinienilor; dar nu exista nici un motiv pentru care sa nu se reinceapa lucrarile in coloniile mari, precum Ariel si Ma'ale Aduminum, pe care Israel doreste sa le primeasca dupa ce negocierile de pace se vor incheia, a mai spus oficialul...

 ( citeste continuarea in Ziare.com )

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea