Social

#romania #credite #banci #criza financiara #ion tiriac

Ion Tiriac: "In sase luni va veni adevarata criza"

Miliardarul Ion Tiriac vorbeste pentru prima oara pe larg despre criza financiara, exprimandu-si ingrijorarea pentru agravarea situatiei in acest an, prin imposibilitatea micilor intreprinzatori de a rambursa creditele.

"In sase luni va veni adevarata criza. Bancile vor veni si vor cere banii de la Georgica, Costica, cei care au o mica afacere. Atunci toti Georgicii vor ramane faliti, dar nici bancile nu o vor duce mai bine, deoarece nu vor mai avea deloc rulaj . Daca imi cere banca banii inapoi, ii zic sa ii ia din contul de cash, dar nu ii vrea. Banca vrea bani doar de la cine nu are", a declarat Ion Tiriac in cadrul unui interviu acordat Business Magazin.

Omul de afaceri a fost primul roman inclus in topul Forbes in 2007, cu o avere de 1,1 miliarde de dolari. Tiriac sustine ca afacerile pe care le-a intreprins in Romania dupa 1990 nu l-au imbogatit .

"Eu nu stiu sa fac banca, asigurare sau sa vand masini ; totdeauna am spus ca eu sunt extraordinar de inteligent intr-un singur moment, cand imi dau seama ca sunt prost si dau altcuiva sa faca ceea ce eu nu stiu sa fac", spune miliardarul. 

Parerea lui Tiriac este ca Romania a fost nepregatita pentru criza financiara si oamenii de rand vor suferi cel mai mult. Desi bancile mari sustin ca vor renegocia conditiile creditelor pentru ca datornicii sa-si poata plati ratele, analistii economici cred ca institutiile financiare vor apela din ce in ce mai mult la firme specializate pentru recuperarea datoriilor, informeaza Gandul.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea