Alege Acasa.ro pentru succesul campaniei tale electorale! Pentru o oferta personalizata contacteaza-ne la office@acasa.ro sau la 0374.112.675.

Social

Investitia Nokia scoate la suprafata prima necropola crestina

Sapaturile arheologice din comuna Jucu, judetul Cluj, pe terenul unde in scurt timp va incepe construirea „Nokia Village”, o investitie care va ajunge la 200 de milioane de euro, au scos la iveala dovezi de necontestat ale existentei unor asezari crestine din secolul IX, de dinainte de venirea maghiarilor in Transilvania. Este vorba despre primul cimitir crestin cert, aflat in apropierea primului sat vlaho-slav descoperit pana acum, dupa cum ne-a declarat seful lucrarilor, conf. dr. Alexandru Diaconescu , de la Catedra de Istorie si Filosofie a Universitatii „Babes-Bolyai”. „Nu as spune ca e veriga lipsa, ci confirmarea unor situatii de unde pana acum aveam dovezi separate si neconcludente”, a afirmat dascalul, care a precizat ca descoperirea intareste cronica lui Anonymus, unde se spune ca vlahii si slavii convietuiau fara probleme. Lucrarile sunt de-abia la inceput, arheologii cercetand deocamdata intr-o margine a cimitirului, unde au sapat circa 20 de morminte. Probabil ca nu va fi posibil sa se cerceteze intreaga zona, deoarece asezarea vlaho-slava se intinde si in afara perimetrului Nokia, iar bani sunt numai pentru efectuarea de sapaturi in acest areal.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea