INVESTESTE IN COMUNICARE ELECTORALA

Alege Acasa.ro pentru succesul campaniei tale electorale! Pentru o oferta personalizata contacteaza-ne la office@acasa.ro sau la 0374.112.675.

Social

Interzis la apa de fintina

Bucurestenii nu mai au voie sa consume apa din fintinile individuale. Concentratia de nitrati este de cinci ori mai mare decit cea admisa. Autoritatile din bucuresti au interzis consumul apei din fintini pentru intreaga populatie, din cauza continutului ridicat de nitrati. In peste 88% dintre probele de apa analizate, nitratii depasesc cu aproape cinci ori limita stabilita, de 50 mg/l de apa, potrivit Autoritatii de Sanatate Publica (ASP) Bucuresti. Astfel, bucurestenilor le este interzis consumul de apa din fintini. „Avertizam populatia ca este foarte periculos, mai ales pentru sugari, consumul apei din fintini”, spune Rodica Costinea, directorul ASP din cadrul Ministerului Sanatatii Publice. Primariile au obligatia de a marca fintinile cu semnul de „Apa nepotabila” si de a asigura apa potabila pentru prepararea hranei bebelusilor, sustine Rodica Costinea. „Bebelusii sint cei mai afectati de intoxicatiile cu nitriti , deoarece in aproape toate cazurile aceasta este letala”, sustine doctorul Adrian Streinu-Cercel , din cadrul Institutului de Boli Infectioase „ Matei Bals “. Fierberea apei care contine nitriti duce la concentrarea lor, acestia nedisparind prin fierbere, ca bacteriile microbiene. Otravirea cu nitriti conduce la oxigenarea insuficienta a organismului, poate avea drept efect albastrirea buzelor si a membrelor, poate provoca dureri de cap, dificultati de respiratie, iar concentratii foarte mari provoaca deces prin sufocare. In anul 2006, s-au inregistrat 243 de cazuri de intoxicatii cu nitriti la copii, generate de apa din fintina din 28 de judete din tara.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea