Social

#gripa #vaccin #vaccinare #pandemie

Incepe campania de vaccinare gratuita contra gripei sezoniere

Campania de vaccinare gratuita impotriva gripei sezoniere va incepe pana la sfarsitul lunii octombrie, a anuntat Ministerul Sanatatii.

Campania vizeaza reducerea la maximum a imbolnavirilor prin gripa de sezon.

In cadrul acestei campanii vor fi imunizate cu prioritate persoanele cu risc ridicat de imbolnavire . Astfel, vor fi vaccinate persoanele cu varsta peste 65 de ani, cele cu boli cronice , in special boli respiratorii si cardiovasculare,  boli metabolice, copii si batrani institutionalizati si personalul medical.

Campania de vaccinare gratuita se va derula prin cabinetele medicilor de familie si in unitati sanitare cu paturi . Vaccinul este produs de Institutul Cantacuzino din Capitala si contine tulpina pandemica AH1N1 si alte doua tulpini.

Medicii reamintesc insa ca pastrarea regulilor de igiena personala , in special spalatul pe maini cu apa si sapun, reprezinta una din metodele cele mai eficiente de prevenire a imbolnavirilor. Medicii atrag de asemenea atentia cadrelor didactice si parintilor sa indrume elevii in acest sens.

Ca masura suplimentara de preventie, se recomanda evitarea contactului cu persoanele bolnave si limitarea timpului petrecut in spatiile aglomerate.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea