Social

#iraniei lupta israel #iran voluntari gaza

In Iran se cauta voluntari pentru a lupta in Fasia Gaza

Un grup condus de clerici iranieni radicali a inceput sa inscrie voluntari pentru a lupta in Fasia Gaza, in replica la raidurile israeliene care s-au soldat deja cu peste 300 de morti.

"Incepand de luni, Societatea clerului combatant si-a activat site-ul www.rohaniatmobarez.com pentru o saptamana, pentru a inregistra voluntari in vederea luptei impotriva regimului sionist, in sectoarele militar, financiar sau de propaganda ", potrivit Reuters care citeaza agentia FARS.

Grupul, condus de membri ai clerului, spune ca nu are nicio afiliere la guvern. Potrivit FARS, grupul spune ca mai mult de 1.100 de persoane s-au inregistrat deja pentru serviciu militar, in lupta impotriva Israelului. Ghidul suprem iranian a emis duminica un decret adresat musulmanilor din lumea intreaga, ordonandu-le sa-i apere pe palestinienii din Gaza in fata atacurilor israeliene "in orice mod posibil", a anuntat anterior televiziunea iraniana.

Ayatollahul Ali Khamenei ( foto ) a declarat luni zi de doliu in Iran, dupa ce israelienii au ucis peste 300 de palestinieni in Gaza. "Toti militantii palestinieni si toti oamenii piosi ai lumii islamice sunt obligati sa apere femeile, copiii si pe toti cei din Gaza, in orice mod posibil", a subliniat el. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea