Social

# cod portocaliu de nindosri #atentionare de vreme rea # cod portocaliu de viscol #vremea in bucuresti #viscol #ninsori #zapada

Iarna si-a intrat in drepturi! Cod portocaliu de ninsori si viscol in Romania!

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis o alerta de tip cod portocaliu de ninsori insemnate cantitativ si viscol pentru mai multe judete din tara. In paralel este valabila si o atentionare de tip cod portocaliu de ploi, ninsori si viscol, care afecteaza jumatate din tara.

COD PORTOCALIU de ninsori abundente

In intervalul de valabilitate 27 ianuarie, ora 10:00 – 29 ianuarie, ora 10:00 este in vigoare o atentionare de tip cod portocaliu de ninsori abundente si viscol in cinci judete din tara.

„In judetele Vrancea, Buzau si in zona de munte a judetelor Prahova, Dambovita si Arges va ninge abundent (35...50 l/mp) si se va depune strat de zapada consistent. Vantul va avea intensificari cu viteze in general de 55...65 km/h si vor fi perioade in care va fi viscol si vizibilitate scazuta.”, avertizeaza ANM.

COD GALBEN de ploi, ninsori si viscol

In intervalul 27 ianuarie, ora 10:00 – 29 ianuarie, ora 10:00 este in vigoare o atentionare de tip cod galben de cantitati insemnate de precipitatii sub forma de ploaie si ninsoare, viscol si intensificari ale vantului.

“In Dobrogea, Muntenia, Carpatii Meridionali si local in Moldova, sud-estul Transilvaniei si in Carpatii Orientali vor fi precipitatii insemnate cantitativ si se vor acumula in general 25…40 l/mp.

In sud-estul Transilvaniei va ninge, iar in zonele joase de relief din Muntenia si Moldova, la inceput vor fi precipitatii sub forma de ninsoare, lapovita si ploaie, apoi treptat vor predomina ninsorile si se va depune strat de zapada. In Dobrogea pe parcursul zilei de vineri vor fi mai ales ploi, in transformare din noaptea de vineri spre sambata in lapovita si ninsoare. In aceste zone, local si temporar, vor fi si intensificari ale vantului, cu viteze in general de 45…55 km/h, viscolind ninsoarea.

In Carpatii Meridionali si local in Carpatii Orientali va continua sa ninga, sa se depuna strat de zapada consistent si vor mai fi intervale cu viscol (rafale de peste 50…70 km/h) si vizibilitate scazuta.

Nota: local si temporar vor mai fi ninsori in Oltenia si in restul Transilvaniei.”, avertizeaza ANM.

Cum va fi vremea in Bucuresti

In intervalul 27 ianuarie, ora 10:00 – 29 ianuarie, ora 10:00 vremea se va mentine inchisa, cu precipitatii insemnate cantitativ (in medie se vor acumula 20...25 l/mp). Acestea vor fi sub forma de ploaie si lapovita, cand si vantul va avea intensificari, cu rafale de pana la 45...55 km/h. Din noaptea de vineri spre sambata vor predomina ninsorile, astfel incat pana in dimineata zilei de duminica, stratul de zapada depus va avea grosimi variabile, in general de 8...15 cm, iar vantul va slabi treptat in intensitate. Temperatura aerului nu va avea variatii semnificative si va fi de -1...1 grad.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea