Social

#handbal #romania #china #jocurile olimpice.

Handbal - Romania a spulberat tara gazda

Invingatoare cu 31-19 in fata Kazahstanului, fetele lui Gheorghe Tadici au evoluat luni in compania tarii organizatoare, China, care castigase surprinzator meciul de debut cu puternica Norvegia. Cum fanii din tribune anuntau un spectacol pe cinste, aveam de ce sa ne temem de aceasta partida aparent facila. Din fericire insa, ne-am temut degeaba, Romania reusind sa se impuna la pas, cu 34-20.

Fetele noastre au inceput in forta si, dupa patru minute, scorul era 4-0, dupa golurile marcate de Galca si de Amariei. Ambitioase din fire, chinezoaicele au revenit, apropiindu-se la un singur gol, 7-6, si lasand de inteles ca ne vor pune mari probleme.

A intervenit insa Gheorghe Tadici, cerand timp de odihna, si urmarile s-au vazut. Cu Maier si Bradeanu in zi de gratie, Romania s-a distantat imediat la sase goluri, 12-6. Tricolorele au reusit sa pastreze aceasta diferenta pana la finalul reprizei, astfel incat la cabine s-a intrat cu scorul de 17-11, unul mai mult decat linistitor pentru fetele lui Tadici.

Actul secund a inceput ezitant pentru noi, cu doua eliminari de doua minute. Pe faza, gazdele au profitat si s-au apropiat la doar patru goluri, 18-14 si 19-15. Din fericire insa, ne-am revenit din nou si Maier, Bradeanu si din nou Maier au dus scorul la 22-15, in minutul 12 al reprizei a doua. Cea mai mare diferenta inregistrata de la inceputul meciului.

Mai mult, cu zece minute inainte de final, tricolorele au reusit sa se distanteze la opt goluri, 25-17. In ciuda insistentei chinezoaicelor, care au atacat si s-au agatat de absolut orice faza, zarurile erau aruncate, astfel incat sfarsitul de meci a fost o simpla formalitate. Scor final 34-20, dar turneul olimpic de-abia de acum devine dificil. Urmeaza vechea noastra cunostinta, Franta!

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea