Social

#salarii mari #salarii companii de stat #directori companii de stat #taieri salariale

Guvernul taie salariile mari din companiile de stat

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, ca salariile directorilor din companiile de stat vor fi limitate la nivelul veniturilor directorului general sau al managerilor. Motivatia acestei decizii este faptul ca in unele cazuri remuneratia acestor angajati este mai mare decat cea a directorilor generali.

Aceasta limitare a salariilor va fi valabila si in cazul celor care ocupa functia de consilier in companiile de stat.

"Cred ca este anormal ca in companiile cu capital de stat, in afara de salariul managerului sau al directorului general care este limitat la nivelul unui secretar de stat, toate celelalte salarii de sub el sa fie de zeci, sute si foarte multe sute de milioane de lei", a spus Ponta.

"Intentionam sa limitam veniturile celor din societatile comerciale cu capital de stat la nivelul directorului general sau al managerului, pentru ca in acest moment stiti foarte bine ce s-a intamplat dupa decizia Guvernului Boc: directorul general sau managerul are un salariu egal cu al secretarului de stat, iar toti directorii de sub el, uneori zeci si sute de directori, au salarii mai mari decat la cele mai mari companii multinationale, ceea ce este o smecherie", a completa premierul.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea