Social

#remaniere #guvern #sarkozy

Guvernul Frantei, remaniat de Sarkozy

Nicolas Sarkozy a remaniat guvernul, dupa infrangerea suferita de dreapta politica la alegerile regionale, a anuntat luni presedintia franceza . Singurul care a scapat este un apropiat al presedintelui - ministrul Muncii, Xavier Dracos.

Francezii au confirmat duminica, in al doilea tur al alegerilor regionale, votul-sanctiune impotriva majoritatii de dreapta a presedintelui Nicolas Sarkozy, stanga continuand sa conduca majoritatea regiunilor franceze, dupa ce a obtinut 53,85% din voturi.

Stanga si aliatii sai ecologisti vor conduce in continuare majoritatea regiunilor franceze, dupa ce au obtinut, la nivel national, 53,85% din sufragii, fata de 35,53% partidul prezidential UMP si aliatii sai, potrivit unui bilant realizat de AFP pe baza datelor Ministerului de Interne.

In pofida unei participari mai mari decat in primul tur - rata de absenteism a scazut de la 53,6% la 48,8% - dreapta nu si-a mobilizat suficient electoratul pentru a pastra Corsica , una dintre cele doua regiuni pe care le detinea anterior.

 ( citeste continuarea in Ziare.com )

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea