Social

#gripa porcina #vaccin #pandemie

Gripa porcina ataca la toamna!

Organizatia Mondiala a Sanatatii avertizeaza asupra iminentei raspandirii gripei porcine in aceasta toamna si apreciaza ca toate tarile vor avea nevoie de vaccin.

Raspandirea virusului A/H1N1 este "de neoprit" a anuntat Marie-Paul Kieny, unul dintre directorii OMS, subliniind necesitatea vaccinarii cu prioritate a medicilor, infirmierilor si personalului auxiliar de ingrijire din sistemele de sanatate .

Cel putin 429 de oameni au fost ucisi de virusul care a infectat mai mult de 100.000 de oameni in intreaga lume. Vaccinul va fi gata un luna septembrie sau octombrie si vor fii produse aproximativ 2,5 miliarde de doze in sase luni.

Margaret Chan, directoarea generala a OMS, si-a exprimat regretul pentru situatia tarilor saraca care vor fi dezavanatajate la impartirea vaccinului. "Capacitatile de productie a vaccinului nu sunt infinite, si, din nefericire , insuficiente pentru 6,8 miliarde de oameni", a explicat Chan, citata de Evenimentul Zilei.

Deschiderea scolilor si gradinitelor va favoriza raspandirea virusului, iar cel mai sumbru scenariu implica imbolnavirea a mii de oameni pe zi.

 

Citeste si

Romania a ajuns la 50 de cazuri de infectare cu virusul gripei porcine

Gripa porcina, de la Sibiu la ambasada romana din Nicosia

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea