Social

Grasimile omega-3 reduc riscul de imbatranire a creierului

Majoritatea oamenilor nu agreeaza gandul ca pe masura ce imbatranesc este posibil sa isi piarda facultatile mentale. Exista studii care sugereaza ca nivelurile ridicate de DHA (acid docosahexaenoic, o grasime de tip omega-3 care se gaseste la anumite specii de peste) determina un risc redus de aparitie a dementei si a bolii Alzheimer. Acest tip de studiu nu poate fi folosit pentru a dovedi intr-adevar ca DHA este factorul critic, dar este cunoscut faptul ca DHA furnizeaza un procent semnificativ din grasimea care se gaseste in membranele celulelor nervoase din creier. Avand in vedere acest lucru, nu este foarte dificil de afirmat ca asigurarea unor concentratii mari de DHA in organism ar putea fi importanta in functionarea creierului. Legatura dintre consumul de peste, concentratiile de omega-3 si functionarea creierului au fost re-examinata recent in cadrul a doua studii care vor aparea in editia de luna aceasta a revistei „American Journal of Clinical Nutrition”. Unul dintre studii a evaluat legatura dintre consumul de peste si functia cerebrala (masurata de o serie de teste) la un grup de peste 2.000 de norvegieni cu varste cuprinse intre 70 si 74 de ani. [1] Cercetatorii au descoperit ca un consum mediu de 10g de peste sau mai mult zilnic, in comparatie cu un consum mai mic de peste, corespunde unei mai bune functionari a creierului si unui risc mai mic de performante cognitive reduse. (continuarea in Epoch Times Romania ) Aboneaza-te la Newsletter-ul de Sanatate Acasa.ro ca sa afli cum sa ai o viata sanatoasa.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea