Social

Geoana fata cu demisia: 'Doamne fereste!'

Madalin Voicu : „ Mircea Geoana s-a angajat ca-si da demisia daca PSD pierde alegerile locale“. Mircea Geoana: „Madalin Voicu bate campii“ Demisia presedintelui PSD, Mircea Geoana, in cazul pierderii alegerilor locale, este pusa din nou in discutie, cu trei zile inainte de alegeri.

Purtatorul de cuvant al staffului de campanie a PSD, deputatul Madalin Voicu, a declarat, ieri, intr-o emisiune a postului Realitatea TV, ca „Mircea Geoana s-a angajat in fata partidului sa isi prezinte demisia daca PSD nu castiga alegerile locale si alegerile pe Bucuresti“.

Demisia lui Geoana a fost ceruta „in alb“ chiar inaintea campaniei electorale, cand vicepresedintii partidului s-au opus desemnarii lui Marian Vanghelie drept candidat la Primaria Capitalei. Vicepresedintele PSD Victor Ponta a cerut atunci ca „Mircea Geoana sa se angajeze ca, in cazul in care Vanghelie va pierde alegerile, sa-si prezinte demisia din functia de presedinte al PSD.In seara zilei de 1 iunie sau de 15 iunie, sa-si dea demisia“.

De asemenea, dupa alegerile europarlamentare din 2007, Mircea Geoana insusi declarase, intr-un interviu acordat BBC, ca isi va depune mandatul de presedinte al partidului „in cazul unui scor foarte prost“ la alegerile locale din acest an.

Contactat telefonic de Cotidianul, Mircea Geoana sustine ca nu si-a luat fata de PSD nici un angajament care sa presupuna o demisie. „Singurul meu angajament fata de PSD este ca voi duce partidul la guvernare“, a spus liderul social democratilor. In ceea ce priveste afirmatiile facute de Madalin Voicu, Geoana a spus ca acesta „bate campii“, deoarece nu a existat nici o discutie in interiorul partidului legata de demisia presedintelui.

„Cum sa-mi dau demisia, Doamne fereste? Nici vorba, astea sunt prostii! PSD va avea un scor mai bun decat in 2004. Nici nu se pune problema sa pierdem alegerile, intrebarea este daca va fi un scor bun sau unul foarte bun“, a mai declarat Mircea Geoana pentru Cotidianul. Intrebat daca isi va asuma raspunderea in cazul esecului PSD la Primaria Capitalei, unde candidatul oficial al partidului, Cristian Diaconescu, nu are sanse sa intre nici macar in al doilea tur, presedintele partidului a explicat ca este foarte optimist si ca Diaconescu este „in crestere“.

Diaconescu „se cupleaza“ cu alegatorii

Mircea Geoana a declarat, citat de MEDIAFAX, ca are mare incredere in sansele lui Cristian Diaconescu de a ajunge in turul al doilea al alegerilor pentru Primaria Capitalei. „PSD este facut din lideri, membri si structuri, iar Oprescu este independent. Din punctul de vedere al sustinerii, nu imi fac probleme, Cristian Diaconescu va ajunge in turul al doilea.

El se afla acum intr-un proces de cuplare cu votantii din Bucuresti. Votul din Bucuresti se ridica la 29-30%, iar daca Diaconescu acopera macar 80% din votantii bucuresteni ai PSD, ajunge cu siguranta in turul al doilea“, crede presedintele PSD.

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea