Social

Gatitul la microunde afecteaza hranirea sanatoasa

Hranirea sanatoasa nu se refera doar la alegerea alimentelor sanatoase pentru consum ci si la modul cum sunt ele preparate inaintea consumarii. Legumele, de exemplu, pot suferi pierderi nutritive in timpul gatirii. Un studiu de saptamana trecuta a descoperit, de exemplu, ca fierberea de broccoli in apa pentru doar 10 minute a redus continutul de chimicale al plantei, cunoscute ca glucosinolate, cu 40%. In organism, glucosinolatele sunt transformate in alti compusi numiti izotiocianate despre care se crede ca au proprietati de protejare impotriva cancerului. Aceasta cercetare , condusa de Scoala Medicala Warwick, a descoperit ca timpurile mai scurte pentru gatit au dus la o degradare mai redusa a glucosinolatelor: doar cinci minute de fierbere au dus la o pierdere de doar 15%. Aceasta cercetare mi-a adus aminte de un articol scris cu ceva timp in urma si care rezuma unele cercetari asupra pierderilor nutrititve care pot aparea in cazul diferitelor metode de gatire. (continuarea in Epoch Times Romania )

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea