Social

#craciun pentru toti #craciun #gala #fundatie #ateneul roman

Gala Craciun pentru toti, 11 ani de cultura ca vector al filantropiei

Duminica, 19 decembrie, la Ateneul Roman din Bucuresti beneficiarii programului "Solidaritate cu copiii supradotati ai Romaniei" initiat de Solidaritatea Culturala pentru Romania au fost aplaudati si premiati in cadrul Galei 2010 "Tango Finesse".

Fundatia SCR ARS XXI promoveaza multiple proiecte umanitare si sociale. Printre acestea se numara si proiectul " Craciun pentru toti ", organizat anual la Ateneul Roman din Bucuresti.

Presedintele Fundatiei SCR, domnul Dr. Andre Pierre Szakvary, considera ca aceasta actiune permite tuturor oamenilor de buna credinta sa se reuneasca in jurul unui proiect comun si astfel sa dea forta interventiilor umanitare.

"Daca toti oamenii de pe pamant sunt Frati, atunci toti copiii Lumii sunt copiii nostri. Daca toti oamenii sunt Frati, ne asumam cu totii o parte de responsabilitate in soarta rezervata copiilor".

Acesta este motivul pentru care actiunile filantropice ale Fundatiei Solidaritatea Culturala pentru Romania ARSXXI sunt orientate in mod special in favoarea copiilor.

Anul acesta invitatii, reprezentanti ai Corpului Diplomatic acreditat in Romania, reprezentanti ai mediului academic romanesc, reprezentanti ai institutiilor nationale, oameni de cultura , politicieni dar si tineri pasionati de muzica lui Astor Piazzolla si de Tangoul Argentinian, au omagiat aceste principii participand la cea de-a unsprezecea Gala Craciun pentru Toti intitulata "Tango Finesse".

Cei prezenti au avut posibilitatea de a vedea in premiera un spectacol de muzica si dans organizat de Fundatia Solidaritatea Culturala pentru Romania ARSXXI in colaborare cu formatia Traffic Strings condusa de maestrul Lucian Moraru si cu Televiziunea Romana.

Amfitrionul Galei a fost Ion Caramitru , care a incantat audienta cu o minunata lectie de istorie privind originile si evolutia tangoului argentinian, fenomen artistic omagiat de UNESCO prin inscrierea sa pe Lista Patrimoniului Imaterial.

Spectacolul caritabil al Fundatiei S.C.R. ARSXXI s-a inscris in programul "Solidaritate cu copiii supradotati" din scolile de muzica din Romania.

Evenimentul a inclus si lansarea albumului ”Tintin in tara Aurului Negru” tradus si editat de Editura M.M.E., din seria de benzi desenate de Herge, Aventurile lui Tintin.

Beneficiarii fondurilor obtinute de Fundatia S.C.R. anul acesta au fost: Sorin Gabriel Nicolae si Mircea Alexandru Dumitrescu, ambii elevi ai liceului George Enescu din Bucuresti.

Cei doi i-au incantat pe cei prezenti cu virtuozitatea lor la vioara. Tot elev al liceului George Enescu este si cel de al treilea beneficiar, Ionut Ciubotariu, , care a interpretat  "Studiul transcedental" nr. 10 de Liszt.

In colaborare cu Fundatia si Asociatia , Fundatia S.C.R. a colectat fonduri pentru scoaterea unor copii din centre de plasament si incredintarea lor unor asistente maternale.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea