Social

Gabriela Szabo a primit Colanul de Aur

Fosta atleta a fost onorata cu cel mai important trofeu oferit de Comitetul Olimpic si Sportiv Roman. Campioana olimpica si tripla campioana mondiala in proba de 5.000 de metri, medaliata cu aur mondial la 1.500 si la 3.000 de metri, Gabriela Szabo a intrat in istorie.

Cea care a uimit lumea atletismului mondial a ajuns in sportul de performanta printr-o intamplare. Eleva fiind, in 1988, Gabriela Szabo a fost trimisa de diriginta sa, profesoara de educatie fizica si sport, sa alerge intr-o cursa de 600 de metri, pentru copiii din clasa a sasea, in parcul din centrul orasului Bistrita.

Acolo a fost remarcata de antrenorul si, mai tarziu, sotul ei, Zsolt Gyongyossy. Asa a inceput povestea unei mari campioane care avea sa treaca peste recorduri europene si mondiale si sa cucereasca o medalie olimpica in 2000, la Sidney.

A avut emotii ca la Jocurile Olimpice

Munca Gabrielei a fost recompensata asa cum se cuvine de Comitetul Olimpic si Sportiv Roman, for care i-a acordat o distinctie pe care o primesc doar marii campioni din tara noastra: Colanul de Aur. „Pentru mine a fost o surpriza.

Nu ma asteptam sa primesc acest trofeu din partea COSR. Am fost foarte emotionata la festivitate , asa cum am fost atunci cand am ajuns pe podiumul de premiere la Jocurile Olimpice", a declarat Gabriela Szabo pentru „Adevarul".

Vicepresedintele Federatiei Romane de Atletism a recunoscut insa ca are un regret: „As fi vrut sa dobor recordul mondial la 5.000 de metri. Insa, chiar daca am pregatit asa cum a trebuit acest moment, se intampla ceva intre kilometrii 3 si 4. Nu pot sa-mi explic ce. Clipele de azi m-au facut sa uit de trecut".

In 1999, Gabriela Szabo a fost desemnata de Asociatia Presei Sportive Mondiale „Sportiva anului in lume", iar federatia internationala de specialitate i-a acordat titlul de „Atleta anului". „Colanul de Aur reprezinta, pentru mine, cea mai importanta distinctie dupa premiile din 1999. De aceea am fost foarte emotionata la festivitate, unde mi-am adus aminte de momente importante din cariera mea", a incheiat Gabriela Szabo.

Premiantii

Colanul de Aur este cea mai importanta disctinctie oferita de COSR si se acorda de forul din tara noastra personalitatilor cu merite deosebite de-a lungul carierei. Acest trofeu a fost primit de:

Elisabeta Lipa

Mariana Bitang

Octavian Bellu

Iolanda Ballas-Sötter

Nadia Comaneci

Ivan Patzaichin

„Sunt onorata sa fiu langa nume mari, de la Nadia Comaneci la Elisabeta Lipa. Inseamna ca am contat si eu in istoria sportului romanesc."

Gabriela Szabo, vicepresedinte F.R. Atletism


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea