Politica

#redeschidere parcuri #primar capitala #gabriela firea

Gabriela Firea: Voi propune redeschiderea parcurilor dupa 15 mai

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anuntat ca va propune redeschiderea parcurilor si a cimitirelor, in contextul relaxarii masurilor luate pentru limitarea raspandirii coronavirusului.

In cazul in care se vor redeschide parcurile se vor impune masuri de precautie, cum ar fi distantarea sociala.

"Pentru Capitala eu as pleda sa redeschidem parcurile, pentru ca eu cred ca oameni au inteles ca nu este bine si nu este in avantajul lor sa se apropie de mai multe persoane sau se reuneasca in grupuri, asa cum faceau inainte, sau sa mearga in zona locurilor de joaca, unde inevitabil se creeaza o anumita aglomeratie, iar pentru copii e mai dificil sa-i inveti si sa-i obligi sa tina distanta sociala," a explicat Gabriela Firea, intr-o interventie la Digi 24.

Ea a precizat ca parcurile s-ar redeschide pentru activitati care sa presupuna mentinerea distantei, pentru plimbari, pentru sport, miscare, pentru a sta in aer liber.

"Este o masura pe care si-o doresc foarte multi bucuresteni si voi pleda pentru ea saptamana viitoare, in cadrul Comitetului municipal pentru situatii de urgenta," a afirmat edilul.

Fara teatru sau alte spectacole dupa 15 mai

Gabriela Firea a mai spus ca teatrele si salile de spectacole vor ramane inchise si dupa data de 15 mai, cand va expira starea de urgenta.

"In ceea ce priveste posibilitatea de a redeschide teatrele, salile de spectacol sau alte manifestatii culturale, sportive, nu pot sa dau o veste buna, din pacate, nu pentru ca nu vreau eu, ci pentru ca tot ceea ce se intampla in tara, inclusiv in Capitala, trebuie sa fie in concordanta cu deciziile care se iau la nivel national si cu informațiile pe care le primim din cadrul Comitetului national pentru situatii speciale de urgenta si cu ce ne furnizeaza cei mai cunoscuti si cu reputatie virusologi, epidemiologi, specialisti, care ne pot informa in ce masura suntem pregatiti sa relaxam anumite masuri," a mai spus Gabriela Firea.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din politica

Top

Cauta-ti perechea