Social

# furtuna romania #temperaturi #canicula

Furtuna si canicula in Romania! Ce temperaturi ne asteapta

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis mai doua avertizari de vreme rea pentru urmatoarea perioada. O avertizare vizeaza canicula, iar o alta avertizare de vreme rea vizeaza fenomene meteo precum ploi torentiale, furtuna si grindina. Iata care sunt zonele afectate de intemperii si unde este canicula. 

COD GALBEN de instabilitate atmosferica

In intervalul 20 iulie, ora 12:00 – 20 iulie, ora 22:00, peste jumatate din tara se afla sub avertizare de tip cod galben de instabilitate atmosferica, fiind vizate fenomene precum ploi, vijelii si grindina.

„In intervalul mentionat, in Maramures, Moldova, Dobrogea si in estul Transilvaniei si in nordul si estul Munteniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferica, ce se va manifesta prin intensificari ale vantului (rafale in general de 55...70 km/h), vijelii, grindina, frecvente descarcari electrice si averse torentiale (in intervale foarte scurte de timp cantitatile de apa vor fi de 20...25 l/mp si izolat peste 30...40 l/mp).

Nota: Astfel de fenomene vor fi pe arii restranse si in celelalte regiuni.”, avertizeaza ANM.

COD GALBEN de canicula

In intervalul 20 si 21 iulie, sudul si estul tarii se afla sub avertizare de tip cod galben de canicula, fiind vizate fenomene precum: val de caldura, canicula, disconfort termic ridicat.

„Valul de caldura se va mentine in Muntenia, Dobrogea si in sudul Olteniei si al Moldovei. Va fi canicula, disconfort termic ridicat, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati. Temperaturile maxime se vor situa in general intre 33 si 37 de grade, iar cele minime intre 18 si 23 de grade.

Nota: Valul de caldura si disconfortul termic vor persista, indeosebi in regiunile sudice, si in urmatoarele zile.”, avertizeaza ANM.

Cum va fi vremea in Bucuresti

In perioada 20 iulie, ora 10:00 – 22 iulie, ora 10:00, valul de caldura se va mentine. Va fi canicula si disconfort termic accentuat, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati. Temperaturile maxime se vor situa in jurul a 35 de grade, iar cele minime vor fi de 19...22 de grade. In dupa-amiaza zilei de joi vor fi perioade cu innorari accentuate, intensificari de scurta durata ale vantului, descarcari electrice si averse, iar probabilitatea pentru vijelie si grindina va fi ridicata.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea