Social

#elevi #profesori #proteste #greva #franta

Franta: Zeci de mii de profesori au iesit in strada

Mii de profesori din Franta au iesit, joi, in strada pentru a protesta fata de reformele propuse de Guvern si de suprimarea mai multor posturi. Manifestantii au facut apel la greva si proteste in toata tara.

Doar la Paris au fost peste 9.000 de profesori care au iesit in strada, potrivit politiei. Sindicalistii sustin, insa, ca au fost 40.000 de manifestanti , atat profesori cat si elevi , informeaza AFP.

Sindicatele din invatamant denunta lipsa dotarilor in educatie, suprimarea posturilor si reformele guvernamentale legate de suprimarea cursurilor de sambata dimineata si a programelor considerate invechite in ciclul primar. Din 2000, au fost 33 de greve , potrivit minsiterului Educatiei, Xavier Darcos, "adica mai mult de patru greve pe an".

"Aceasta arata ca in acest Minister exista o cultura a grevei care ne impiedica sa discutam despre probleme reale, probleme care ii afecteaza pe elevi", a sublinat ministrul.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea