Social

Fotbalisti-santinela la aviara

Conducatorii mai multor cluburi din Divizia A iau in calcul renuntarea la turneul din turcia , din cauza gripei aviare. In ciuda recomandarilor MAE, exista si echipe care isi asuma riscul, sub motivatia ca si in Romania sint probleme.

In urma cu citeva luni, nationala de handbal a Olandei a refuzat sa se prezinte la Trofeul Carpati , din cauza problemelor legate de gripa aviara, fapt ce a atras o reclamatie din partea noastra la forul continental. Acum, situatia s-a inversat, conducatorii mai multor cluburi din Romania fiind nevoiti sa ia in calcul anularea turneelor din Turcia, dupa ce Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a recomandat sa fie evitate zonele afectate de gripa aviara. Specialist in agricultura, Adrian Porumboiu a fost primul care s-a conformat, finantatorul SC Vaslui anuntind deja ca le-a cerut angajatilor clubului sa anuleze deplasarea in Turcia.

Cocosii Porumboiu si Craciunescu

Am vorbit cu cei de la club si au sarcina sa faca tot ce este posibil pentru anularea turneului. Nu vreau probleme, pentru ca avem un retur incendiar, in care trebuie sa facem cit mai putini pasi gresiti, a spus Porumboiu. Evident, Ion Craciunescu nu putea decit sa aiba o opinie contrara, explicabila si prin faptul ca Poli Timisoara este prima echipa care va ajunge in Antalya, iar contractele erau deja perfectate. La rindul sau, presedintele dinamovist Ioan Becali a declarat ca studiaza posibilitatea anularii turneului din Turcia si cauta solutii de rezerva. In cazul in care situatia se va inrautati, luam in calcul posibilitatea anularii cantonamentului din Turcia. Ne gindim deja la anumite variante de rezerva, tot in strainatate, a afirmat Becali. Situtie similara si la Rapid, directorul de imagine al clubului Rapid, Cristian Costache, precizind: Clubul nostru urmareste cu interes evolutia evenimentelor din Turcia si s-a luat in discutie renuntarea la turneul programat. Avem varianta ca, in loc de Turcia, echipa sa plece in turneu in Cipru. Ei, acuma parca ar fi prea de tot sa ne imbolnavim si de «aviara». Nu mai mincam pui, si gata, a comentat atacantul Daniel Niculae.

Ioan Muresan: Nu jucam cu gainile

Presedintele clubului CFR Cluj, Ioan Muresan, sustine ca o decizie se va lua saptamina viitoare. Ca medic, sint direct interesat de aceasta problema. Am vorbit deja cu un epidemiolog si mai astept citeva pareri in plus. In cazul in care avem confirmarea ca virusul nu se transmite de la om la om, probabil ca vom merge, ca doar nu jucam cu gainile, a precizat Muresan, uitind sa completeze daca au perfectat amicale doar cu bucatarii. Patronul clubului Sportul Studentesc , Vasile Siman, spune ca mai intii trebuie sa aiba un antrenor la echipa, cu care sa se consulte in legatura cu gripa aviara, si abia apoi sa ia o decizie.

Otelul Galati preia riscul aviar

Si directorul general al gruparii Otelul Galati, Marius Stan, considera ca virusul gripei aviare nu este un motiv pentru a schimba programul de pregatire al echipei. Si la noi e gripa aviara. Mergem in Turcia, ca doar acum nu ne mutam pe Luna ca e gripa aviara. E un risc pe care ni-l asumam, a concluzionat Stan. Tehnicianul Gloriei Bistrita, Ioan Ovidiu Sabau , a declarat, la primul antrenament al echipei sale din 2006, ca, din punctul sau de vedere, echipa nu trebuie sa se expuna gratuit unui risc, dar surse din cadrul clubului spun ca oficialii gruparii par decisi sa duca echipa in Turcia.

FRF s-a supus MAE

Ministerul Afacerilor Externe a recomandat, printr-un comunicat, cetatenilor romani care calatoresc in Turcia sa evite deplasarile in zonele recent afectate de prezenta virusului gripei aviare si sa ia toate masurile de protectie formulate de autoritatile sanitare si sanitar-veterinare. Surse din MAE au precizat, pentru Mediafax, ca ministerul va face mai multe precizari oficialilor cluburilor care au programate turnee in Turcia, in cazul in care acestia vor cere acest lucru. Autoritatile din Turcia au anuntat existenta a 15 cazuri de gripa aviara la om, inregistrindu-se deja trei decese. La sfirsitul anului trecut, FRF s-a conformat unei recomandari MAE, refuzind sa participe la un turneu in Iran, dupa ce presedintele acestei tari facuse declaratii jignitoare la adresa Israelului.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea