Social

#fast-food #hamburgeri #cheeseburgeri #manacare nesanatoasa

Fast-food-uri criminale. Uite cat de nasanatosi sunt hamburgerii in functie de tara!

Atentie la mancarea fast-food pe care o cumperi! Nu doar ca este nesanatoasa, dar in anumite cazuri se dovedeste de-a dreptul criminala prin ingredientele adaugate in functie de tara de productie. Un recent studiu World Action on Salt and Health (WASH) arata ca reteta hamburgerilor si a altor produse difera de la un stat la altul.
 

Sarea este principalul ingredient pe care producatorii de alimente fast-food il "arunca" din belsug in compozitie in anumite tari. Cerealele Nestle Fitness din Rusia si sud-estul Europei sunt de trei ori mai nesanatoase decat cele din America Latina. In Rusia, 100 de grame de cereale Nestle contin 2 grame de sare, in timp ce in Chile aceeasi cantitate are un continut de 0,72 grame de sare.

Daca te stabilesti in Canada si dai iama in cheeseburgerii de la Burger King, vei ingurgita cu un gram mai mult de sare la fiecare portie (2,85 g) decat in Noua Zeelanda.

Burgerii KFC din Orientul Mijlociu sunt preparati cu o cantitate tripla de sare (3,5 g) fata de cea continuta de acelasi produs in Malaezia.

Doza zilnica de sare recomandata pentru un adult este de 6 g, dar Organizatia Mondiala a Sanatatii a sugerat coborarea acesteia la 5 g pe zi pana in 2025.

Consumul excesiv de sare este principala cauza a cresterii alarmante a cazurilor de boli cardiovasculare, atacuri cerebrale si obezitate.


Sursa foto: anglerz.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea