Social

#stefan pirpiliu #parlament #cheltuieli

Fara diurne si abonamente telefonice pentru deputati

A venit si randul parlamentarilor sa stranga cureaua. Dupa masurile Guvernului Boc de reducere a salariilor bugetarilor si pensiilor batranilor, se ia in calcul si diminuarea cheltuielilor demnitarilor.

O initiativa privind un asemanea proiect a venit tocmai din partea deputatului PDL euro , iar cheltuielile de cazare vor fi mai mici cu 160.550 de euro”, a afirmat deputatul.

Adio, autoturisme spalate gratuit!

Pirpiliu transeaza necrutator si micile beneficii ale deputatilor. Acesta propune ca "toate cheltuielile cu abonamentul telefonic si intretinerea autoturismului pus la dispozitie de Camera Deputatilor sa se faca din banii parlamentarului, si nu din bugetul Camerei. Astfel, s-ar economisi, anual, 60.120 de euro, iar din "taierea" gratuitatii la intretinerea masinilor, aproximativ 150.000 euro", explica Pirpiliu.

Prea multi bani pe zi

Exista o strategie si pentru deplasarile costisitoare. "Propun scaderea cu 50% a diurnei pentru deplasari in tara. In prezent, 273 de deputati beneficiaza de aceasta facilitate, iar suma totala se ridica la 1.148.623 de euro. In urma reducerii s-ar economisi aproximativ 575.000 de euro, bani ce ar ramane la bugetul de stat. Consider ca ar trebui scazuta si diurna pentru teritoriu, a carei valoare se ridica, in prezent, la 924.633 de euro. Prin propunerea mea, aproximativ 460.000 euro ar putea fi folositi in alte scopuri", a dedus Stefan Pirpiliu.

Popularea Casei Poporului

Sacrificiul pentru tara vizeaza si Casa Poporului , edificiu unde ar trebui sa-si aiba sediul toate institutiile aflate sub control parlamentar. "Pentru fiecare dintre aceste institutii se cheltuieste, in medie, 500.000 de euro. Astfel se pot economisi cinci milioane de euro. In anii trecuti, cheltuielile totale ale Casei Poporului au fost estimate la aproximativ 10 milioane de euro", a afirmat parlamentarul.

Locuinte RA-APPS, doar in cazuri speciale

O alta masura ce ar putea reduce cheltuielile de la bugetul de stat este inchirierea locuintelor RA-APPS atat catre demnitari, cat si pentru publicul larg. Pirpiliu considera "ca demnitarilor care nu sunt din Bucuresti sa le fie acordata o suma lunara pentru a-si putea inchiria o locuinta in Capitala. In acest mod ar scadea si costurile legate de achizitionarea si utilarea apartamentelor RA-APPS".

7.907.670 de euro ar putea fi economisiti prin masurile propuse de deputatul PDL Stefan Pirpiliu. La aceasta suma s-ar mai putea adauga si alti bani daca s-ar aplica si masura privind inchirierea locuintelor RA-APPS.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea