Social

PC si-a propus sa ajunga o alternativa la guvernare. Asa ca, sub deviza viata politica este un organism viu, ce se adapteaza la mediu in functie de schimbarile care se produc, Valentin Nicolau, seful PC Bucuresti, s-a apucat de treaba.

Vrem sa fie un contrapunct la cei doi poli de putere traditionali, care s-au dovedit a fi suficient de uzati si inadecvati unei contemporaneitati care ridica probleme ce nu ajung sa fie cu adevarat rezolvate, a comentat Nicolau cu referire la PSD si la Alianta. Si pe termen scurt, adica pentru 2006, conservatorii au ambitii mari: sa inscrie in partid 3% din electoratul cu drept de vot si sa ajunga la 8-9% in sondaje. Fostul director al TVR a facut aceste afirmatii deocamdata din pozitia de presedinte interimar al PC Bucuresti, desi el este cel care se va ocupa de imaginea partidului.

Eminescu inrolat in PC

Nicolau are o parere proasta despre viata politica, fiind de parere ca discursul politic din ultimii ani este dominat de o logoree nesfirsita si ca viata politica este perceputa ca fiind de calitate inferioara. Nicolau nu este multumit nici de modelele sociale ale romanilor, care sint Gigi Becali si alte structuri fantamasgorice (fantasmagorice n.n.) ciudate si isi propune revigorarea modelelor traditionale: invatator, preot, medic etc. PC isi mai propune si sa recupereze istoria conservatoare, de pe vremea lui Titu Maiorescu si a lui Mihai Eminescu, cel mai mare gazetar conservator. Desi, dupa parerea lui Nicolau, intre liberalism si conservatorism este de multe ori doar o diferenta de temperament .

A fi sau a nu fi la guvernare

Nicolau nu a putut sa explice exact cind si daca PC se va retrage de la guvernare. Pe de o parte, a declarat ca el ar iesi de la guvernare si miine. Apoi a admis ca vehicularea ideii poate fi si un avertisment dat partenerilor de coalitie. Desi PC va lua o decizie in februarie, Nicolau a vorbit despre necesitatea mentinerii stabilitatii politice pina la Raportul de tara, care este abia in primavara. Dupa care, imediat, a declarat ca retragerea PC va fi in relatie si cu decizia pe care o va lua Europa, referitor la integrarea Romaniei. El a spus ca retragerea in cazul in care Raportul de tara va fi prost nu insemna si retragerea raspunderii avute, desi participarea PC la guvernare a fost limitata la un minister. Si, totodata, nu a exclus posibilitatea ca PC, chiar si iesit de la guvernare, sa sustina, totusi, puterea.

De la SF la fantezii politice

Valentin Nicolau a fost director al editurii Nemira , specializata la momentul respectiv pe publicarea de SF si horror. Din acest post, el a facut saltul direct la Palatul Victoria, in calitate de consilier al lui Adrian Nastase. In 2002, a devenit, la propunerea PSD, presedinte-director general al TVR, functie pe care a detinut-o pina la jumatatea lui 2005. Dupa ce Raportul de activitate pe 2003 a cazut in Parlament, Nicolau nu a stat prea mult pe tusa: a devenit sef de proiect la Antena 2, televiziune adresata exclusiv publicului masculin, pe care familia Voiculescu se pregateste sa-l lanseze pe piata. Din decembrie, el s-a inscris si in PC, devenind presedinte interimar al filialei Bucuresti. Nicolau ar urma sa se ocupe si de imaginea partidului, dar nu a fost confirmat inca in functie. (L.C.)


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea