Social

# facultate stat # facultati bucuresti #admitere 2017 #Bac 2017

Facultatile care produc someri. Fara viitor, dar la mare cautare!

Admiterea la facultate reprezinta un pas important spre cariera pentru tinerii absolventi. Cu toate acestea, desi cererea de pe piata muncii este cu totul alta, cele mai multe locuri disponibile sunt la facultatile umaniste. Drept, limbi straine sau actorie sunt cateva dintre disciplinele care suprasatureaza piata muncii.

Romania e tot mai in urma tendintelor europene, cu un procent aproape dublu de absolventi de stiinte umaniste, cand piata cere IT-isti sau de specialisti in agricultura. In Romania 53,4% dintre facultati sunt specializate in drept, stiinte sociale si business, in timp ce media europeana este de 35,6%.

 

La ASE in Bucuresti, cea mai cautata facultate este Cibernetica. Media de la bac va face diferenta pentru ca admiterea este pe baza de dosar. Cererea de IT-isti pe piata muncii este foarte mare, iar conducerea vrea sa suplimenteze numarul de locuri incepand cu anul viitor. Problema e ca nu sunt destui profesori, relateaza Stirile ProTV. Cibernetica este la concurenta cu Facultatea de Automatica si cu cea de Matematica- Informatica. Din pacate, insa, sistemul educational nu raspunde cererilor de pe piata muncii.

Aceeasi sursa soune ca, potrivit cifrelor ultimului an universitar, avem peste 6000 de locuri la drept, 5600 la limba si literatura moderna, peste 4000 la contabilitate in timp ce la calculatoare si agricultura avem 1850 respectiv 1300. De asemenea, la Pitesti s-a deschis o sectie de Actorie, in conditiile in care deja anual 2000 de absolventi au aceasta specialitate. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea