Social

#incendiu spital Piatra Neamt #ancheta incendiu piatra neamt # incendiu piatra neamt #spital piatra neamt

Expertiza finalizata! Care a fost, de fapt, cauza incendiului de la spitalul din Piatra Neamt

Expertiza in ceea ce priveste cauzele care au dus la declansarea incendiului de la spitalul din Piatra Neamt, care a avut loc in urma cu noua luni, iar 15 persoane si-au pierdut viata, a fost finalizata.

 

Conform informatiilor, flacarile ar fi pornit de la o candela, care a ars apoi un cablu de injectomat de la un ventilator mecanic 

”Dupa 9 luni, Institutul National de Expertize Criminalistice a primit raportul de expertiza al specialistilor INSEMEX Petrosani, privind incendiul care a avut loc in 14 noiembrie 2020. Dupa 9 luni, in sfarsit procurorii pot sa coroboreze aspectele sesizate pana acum din declaratiile care au fost luate, peste 100 de declaratii in acest dosar care se afla la Parchetul General la aceasta ora, preluat de la Parchetul de la Tribunalul Piatra Neamt. Si concluziile, pe care eu le-am aflat pe surse judiciare, au mers catre o candela care a aprins, nu se stie cum, un cablu de injectomat de la un ventilator mecanic si asa s-a produs un scurt circuit, posibil si o scanteie care a dus la acest dezastru in urma caruia avem 15 persoane decedate.

Exista declaratii contradictorii. Evident, cel care a pus acea candela, probabil a pus-o gandindu-se ca unul dintre cei aflati in ATI-ul care fusese mutat de la etajul trei, la etajul doi, doar inainte cu cateva ore de incendiu, avea nevoie de o candela pentru ca se afla intr-o stare extrem de grava. Numai ca, indiferent in ce situatie grava se afla un pacient, in sectiile de Terapie Intensiva nu ai voie cu asa ceva, pentru ca orice flacara intr-un spatiu in care este full oxigen, se poate intampla o catastrofa de acest gen”, a declarat jurnalistul Adina Anghelescu la Antena 3.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea