Social

# avantaje frumusete # studiu frumusete #frumusete

Esti frumoasa? Iata cum te poti folosi de acest lucru!

Frumusetea are avantajele ei, dovedite stiintific. deoarece creierul uman isi pierde capacitatea de a fi obiectiv atunci cand intervine acest factor. Astfel, femeile frumoase au castig de cauza fie ca este vorba de o sala de judecata sau de o disputa la birou.

Reacţia fireasca apartine, evident, barbatilor, si ar fi legată de o trăsătură subconştientă a competitivităţii care îşi are originea în evoluţia masculină, arata studiul citat de publicatia online Huffington Post. Studiul a demonstrat că bărbaţii erau mai înclinaţi să încheie afaceri proaste cu femeile drăguţe. Ei au acceptat mult mai repede ofertele corecte făcute de femeile atractive şi le-a luat mai mult timp pentru a răspunde ofertelor dezavantajoase.

Analize cerebrale au mai aratat că bărbaţii au fost mult mai atenţi la ofertele dezavantajoase atunci când acestea erau făcute de o femeie neatractivă, nefiind la fel de dispusi sa cedeze, se mai arata in studiul citat de Huffington Post. 

“Suntem înclinaţi să fim drăguţi cu persoanele atractive chiar şi atunci când perspectiva unei recompense, cum ar fi o întâlnire cu persoana respectivă, nu există. Aceasta demonstrează că motivaţia noastră de a fi drăguţi cu persoanele atractive nu are la bază o decizie conştientă de a ne maximiza beneficiile”, a comentat rezultatele studiului psihologul Anthony Little, care insa nu a luat parte la studiu.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea