Social

#anvelope de vara #anvelope #vara

Este timpul sa trec la anvelope de vara?

Regula de baza, cand dorim sa schimbam anvelopele cu cele de vara, este ca temperatura de afara sa fie de peste 7 grade Celsius. Desigur, in acest sens, trebuie sa tinem cont de sezon si de zona geografica in care ne aflam. Lunile martie, aprilie uneori, chiar mai prezinta instabilitati de vreme si temperatura, in special in zonele montane. De aceea, specialistii in anvelope recomanda soferilor sa fie precauti in primele luni ale primaverii daca acestia doresc sa isi schimbe pneurile. Mai degraba, perioada aprilie-octombrie, in functie de temperatura, este considerata ca fiind cea mai potrivita pentru utilizarea anvelopelor de vara.

 

Pe piata de anvelope, exista trei categorii principale de produse dintre care soferii pot alege: anvelope de vara, de iarna si all-season (pentru toate anotimpurile). Daca va ganditi sa circulati cu cauciucurile de iarna si dupa ce temperaturile cresc deasupra etalonului de 7 grade Celsius, acest lucru este contraindicat de specialistii in anvelope, mai ales din motive de siguranta. Materialul din care este facuta o anvelopa de iarna devine prea moale si elastic in sezonul cald, uzandu-se mai repede si performand intr-un mod suboptim. De exemplu, aceasta uzura a anvelopei poate duce la un contact redus cu carosabilul, astfel pierzandu-se din controlul soferului asupra luarii curbelor sau a franarii. Pentru a evita posibile probleme la drum, este indicat sa aveti grija de dumneavoastra si de cei din jur prin montarea cauciucurilor potrivite.

Daca deja aveti un set de anvelope de vara, verificati modul in care acesta a fost depozitat pe perioada iernii, pentru a va asigura ca puteti folosi aceste pneuri intr-un mod optim si sigur. Iar daca aveti nevoie sa cumparati anvelope de vara noi, tineti cont de:

Vremea si clima zonei unde conduceti;

Tipul autoturismului pe care il conduceti;

Stilul dumneavoastra de sofat;   

Bugetul dumneavoastra.

Echipa de la anvelope.ro va poate ghida in luarea celei mai bune decizii pentru contextul dumneavoastra specific cand vine vorba despre o astfel de investitie. Concluzia cea mai importanta de retinut este sa fim atenti la acest tip de detalii precum schimbarea anvelopelor, atat pentru performanta si delectare la volan, cat si pentru siguranta noastra si a celor din jur. Pneurile potrivite, montate la timpul potrivit, fac cu adevarat diferenta.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea